fbpx

Jorden runt på 47 drycker

Varför inte passa på att testa något annorlunda på resan? I videon nedan presenteras 47 varma och kalla drycker med en twist. 

Mot baksmälla eller för hälsa

I Michigan serverar de Bloody Mary toppad med bacon – för att förebygga eller bota baksmälla? – medan de i Nashville toppar den med två hela grillade hönor, för den som är hungrig. 

Starbucks i Sydkorea har Avocado Frappuccino på menyn. I New York kan du hitta milkshakes med kakdeg, men där finns också ett kafé som satsar på andlighet, och serverar balanserande Unicorn Latte och Geode Latte. (Det ser ut som ametist i videon. Jag undrar om det knastrar mellan tänderna?) 

När storleken spelar roll

Allt är större i Texas, sägs det, så de serverar Mimosas gjorda på en hel flaska champagne, och Giant Beer-Ritas. Men även andra satsar på mängd. I Las Vegas kan du köpa en 100-Ounce Cocktail (nära tre liter), i New Orleans en Huge Ass Beer, i New York en Giant Moscow Mule och i Mexico en Giant Tequila Cocktail. Det gäller att vara törstig, eller ha någon att dela med. 

Bara en kopp kaffe

På kaffefronten hittar du i Johannesburg kaffe serverat i en glasstrut, i Singapore finns kaffe med en selfie på toppen, och i Mumbai kan du köpa en glittrande cappuccino. Dyraste kaffet kostar 75 dollar per kopp och serveras på Klatch Coffee i södra Kalifornien. Svart kaffe får en helt ny mening när det innehåller kol; det serveras såväl i London som i New York.

För dig som stannar hemma

För den som inte har tid eller pengar att resa så långt som i videon, rekommenderas Cadierbaren på Grand Hôtel i Stockholm. Där serveras cocktails med lite ovanliga ingredienser, till exempel Fjällvinden, gjord på iscider, hjortron och västerbottensost. Och vill du stanna hemma har Emil Åreng, årets bartender 2015 och kreativ ledare för Cadierbaren, gett ut en bok, Salongs i Norrland, som innehåller både resereportage och platsinspirerade cocktails. Där hittar du till exempel recept på en Niokronors-cocktail

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer