Martini – 5 Variationer på den Goda Drinken

En klassisk martini är en tidlös cocktail som har lockat smaklökar i årtionden. Dess enkelhet i kombination med elegans har gjort den till en favorit bland cocktailentusiaster världen över. Men varför nöja sig med en klassisk dry martini när det finns så många spännande variationer att utforska? Här är fem underbara versioner av denna ikoniska dryck som kommer att sätta en ny twist på din cocktailupplevelse

1. Classic Dry Martini – Den Tidlösa Favoriten

Vi kan inte börja utan att nämna den klassiska torra martini. En mix av gin och torr vermouth, serverad med en oliv eller en citronskal, skapar den perfekta balansen mellan enbär och örter. En kylig classic dry martini är lika mycket en hyllning till elegans som den är till smak.

Ingredienser:

2 ½ oz gin

½ oz torr vermouth

Is

Citronskal eller oliv till dekoration

2. Dirty Martini – En Liten Tvist

För dem som gillar en saltare smakprofil är Dirty Martini ett måste. Genom att tillsätta en skvätt av olivolja eller olivspad till den klassiska mixen får du en drink med en lätt saltig underton. Serverad med en oliv eller två blir den här martini-versionen en unik smakupplevelse.

Ingredienser:

2 ½ oz gin eller vodka

½ oz torr vermouth

½ oz olivspad från en burk med oliver

Oliv till dekoration

3. Appletini – En Frisk och Fruktig Variation

Om du är sugen på något fruktigare är Appletini svaret. Denna variation kombinerar vanligtvis vodka med äppel- eller äppelsmaksatt likör för en söt och uppfriskande smak. En skiva äpple som dekoration ger den en aptitretande touch.

Ingredienser:

2 oz äppelvodka

1 oz äppellikör

½ oz färskpressad citronjuice

Is

Skiva av äpple till dekoration

4. Espresso Martini – För Kaffekännare

För dem som älskar kaffe är Espresso Martini en perfekt kombination av två njutbara världar. En mix av vodka, kaffe-likör och färskbryggt espresso skapar en uppiggande och aromatisk drink. Garnera med tre kaffebönor för en extra kaffekick.

Ingredienser:

1 ½ oz vodka

1 oz kaffe-likör (t.ex. Kahlúa)

1 oz färskbryggt espresso

Is

Kaffebönor till dekoration

5. Rasberry Martini – En Söt Delikatess

Raspberry Martini, eller Razztini som den ibland kallas, ger en fruktig och söt dimension till den traditionella martinin. Genom att blanda hallonvodkas med hallonsirap eller puré får du en livlig och vacker cocktail. En liten hallon som dekoration ger den ett elegant utseende.

Ingredienser:

2 oz hallonvodka

½ oz hallonsirap eller hallonpuré

Is

Hallon till dekoration

Så här gör du:

-Fyll en shaker med is.

-Tillsätt ingredienserna i en shaker

-Skaka kraftigt och sila över i ett martiniglas

-Lägg dekorationen i glaset

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer