Grilla lyxiga efterrätter under sommaren – Läckra smakkombinationer

Sommaren är den perfekta tiden för grillning och varför inte även göra efterrätterna på grillen? Grillade efterrätter ger dem en unik och läcker smak samtidigt som du får njuta av utomhusupplevelsen. Här delar vi med oss av några härliga efterrättsidéer som du kan grilla och avnjuta under de ljumma sommarkvällarna.

Grillat fruktspett med kolasås

Enkelt och läckert! Skär upp dina favoritfrukter i bitar (t.ex. ananas, mango, jordgubbar och kiwi) och trä dem på spett. Grilla fruktspetten på den uppvärmda grillen tills de får fina grillmärken och blir något karamelliserade. Servera med en krämig kolasås för att lyfta smakerna till nya höjder.

Smörstekta grillade bananer

Skiva mogna bananer längs med skalet (men låt skalet vara kvar) och placera dem på grillen med snittytan nedåt. Låt dem grilla tills de blir mjuka och karamelliserade. Servera de grillade bananerna med lite smält smör och en nypa kanel – enkelt och otroligt gott!

Grillade marshmallows

Trä marshmallows på ett grillspett och håll dem över glöden tills de blir gyllenbruna och smälter lite. Lägg sedan de grillade marshmallowsen mellan två chokladbitar och kakor.

Grillad ananas med kokoskräm 

Skiva en färsk ananas i skivor och grilla dem tills de får fina grillmärken. Servera de grillade ananasskivorna med en krämig kokoskräm och toppa med riven kokos – en underbar tropisk smakupplevelse!

Grillad persikahalva med vaniljsås

Dela mogna persikor på mitten och ta bort kärnan. Grilla persikahalvorna tills de blir mjuka och får fina grillmärken. Servera dem med en len vaniljsås och eventuellt lite hackade nötter för extra krispighet.

Grilla äppelrutor med kanel

Skär äpplen i bitar och lägg dem på ett folieark. Strö över lite kanel och socker och vik ihop folien för att bilda ett paket. Grilla äppelpaketet tills äpplena blir mjuka och kryddiga. Servera de grillade äppelrutorna med en kula vaniljglass för en perfekt kombination av smaker.

Grillade bärspett med mascarponekräm

Trä färska bär på spett och grilla dem tills de blir något mjuka. Blanda mascarponeost med lite vaniljsocker och citronskal för att skapa en lätt och krämig sås. Servera de grillade bärspetten med mascarponekrämen för en frisk och svalkande efterrätt.Grilla efterrätter är ett fantastiskt sätt att avsluta en grillmiddag med stil. De ger en unik och läcker twist till klassiska efterrätter och ger dig möjlighet att utforska nya smakkombinationer. Så nästa gång du tänder grillen, glöm inte att prova några av dessa läckra grillade efterrätter för en minnesvärd sommarupplevelse!

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer