Populära röda viner under 100 kronor

De tre mest sålda röda vinerna under 100 kronor på Systembolaget är från Italien och alla kostar 99 kronor. Under 2019 såldes 98 miljoner rödvin på Systembolaget och snittpriset för en flaska rött är 107 kronor. Finns någon av dina favoriter med bland de 7 mest sålda rödvinsflaskorna?

1. Tommasi Graticcio Appassionato – 99 kronor

Det här vinet finns på hel- och halvflaska och även på box. Det italienska vinet har en kryddig smak med inslag av fat, körsbär, kanel, hallon och kryddnejlika. Det passar bra till lamm- och nötkött.

2. Casa Marrone Appassimento – 99 kronor

Det här fylliga röda vinet från Italien passar till mörkt kött och lagrade hårdostar. Vinet har en kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, chokladpraliner, romrussin och vanilj.

3. Amicone – 99 kronor

Även det tredje vinet på försäljningslistan är från Italien. ”Amicone 2016” finns på flaska och på box och passar bra till rätter av mörkt kött. Vinet har enligt Systembolaget ett fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, russin, mjölkchoklad, peppar och salvia.

4. Lynx Petite Sirah Zinfandel – 95 kronor

På fjärde plats över mest sålda röda viner hamnar det amerikanska vinet “Lynx Petite Sirah Zinfandel 2018”. Det rekommenderas till rätter av lamm- och nötkött och beskrivs som mycket fruktigt. Vinet har en fatkaraktär med inslag av blåbärssylt, björnbär, mjölkchoklad, färska örter och vanilj.

5. Apothic Red Winemaker’s Blend – 99 kronor

Även på femte plats hamnar ett amerikanskt vin. “Apothic Red Winemaker’s Blend 2017” beskrivs ha en generöst fruktig smak med fatkaraktär och viss sötma. Här hittar vi inslag av björnbärssylt, vanilj, blåbär och mjölkchoklad. Systembolaget rekommenderar vinet till rätter av lamm- och nötkött, som sällskapsdryck eller till milda ostar. Vinet finns även i box.

6. Bouchard Aîné Pinot Noir – 89 kronor

Ett franskt vin letar sig upp på plats sex över mest sålda rödviner i flaska. “Bouchard Aîné Pinot Noir 2018” passar till lättare rätter av fläsk- och lammkött, och till rätter av feta och vilda fåglar. Vinet har en bärig, något kryddig smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, hallon, färska örter, lingon och kanel.  

7. Navajas Crianza – 95 kronor

På sjunde plats hamnar ett Riojavin från Spanien. Det är “Navajas Crianza 2016” som beskrivs som ett kryddigt vin med något utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, korinter, choklad, kryddnejlika, dill och vanilj. Det här vinet passar till rätter av lamm- och nötkött.

Systembolaget

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer