fbpx

Baka en Jätte-Snickers – Ditt Hemmagjorda Snickers Äventyr

Är du en av de som längtar efter den perfekta kombinationen av knapriga nötter, len kola och mjölkchoklad? Då är du inte ensam! Snickers är en av det mest älskade chokladgodiset i världen och det finns inget som slår smaken av en färsk, hemgjord Snickers. Här kommer ett recept för dig som vill ta ditt Snickers-älskande till nästa nivå – vi ska baka jätte-snickers!

Ingredienser

200 g jordnötssmör

250 g socker

60 ml mjölk

50 g smör

1 tsk vaniljextrakt

200 g salta jordnötter

300 g mjölkchoklad

200 g nougat

Instruktioner

Steg 1: Förberedelse

Börja med att lägga ett bakplåtspapper i en form, vanligtvis en kvadratisk eller rektangulär form. Detta kommer att göra det enklare att ta ut din godbit när den är klar. Se till att pappret sticker ut över kanterna för att underlätta borttagningen.

Steg 2: Kola

I en kastrull, smält smöret på medelvärme. Tillsätt sockret och mjölken, och rör om tills blandningen börjar koka. Sänk sedan värmen till låg och låt koka i ca 2 minuter. Rör om konstant för att undvika att det bränner fast.

Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt jordnötssmör och vaniljextrakt. Rör om tills det är väl blandat. Tillsätt därefter de salta jordnötterna och blanda ordentligt.

Steg 3: Forma Kolan

Häll den nygjorda kolan i den förberedda formen med bakplåtspapper. Använd en sked eller en spatel för att jämna ut ytan och se till att det är jämnt fördelat.

Steg 4: Smält Choklad och Nougat

Smält mjölkchokladen och nougaten separat. Du kan använda en mikrovågsugn eller ett vattenbad för detta. Se till att chokladen och nougaten är helt smälta och lena.

Steg 5: Häll över Choklad och Nougat

Häll den smälta mjölkchokladen över kolan i formen och sprid ut den jämnt. Sedan häller du över den smälta nougaten ovanpå chokladen. Använd en sked eller en kniv för att skapa ett vackert mönster genom att blanda de två chokladlagren lite grann.

Steg 6: Kyl och Skär

Låt din snickers svalna i rumstemperatur i ca 1-2 timmar och sedan i kylskåp i ytterligare 2 timmar eller tills den är helt fast. När den är kall och fast, ta ut den från formen med hjälp av det överhängande bakplåtspappret. Skär den i små, godisbitar eller stora, mumsiga bitar – det är upp till dig!

Steg 7: Njut!

Nu är det dags att njuta av din hemgjorda jätte-snickers. Den kombinationen av krispiga jordnötter, len kola och krämig choklad kommer att få dig att le varje gång du tar en tugga. Dela med vänner och familj eller spara dem bara för dig själv – vi lovar att det kommer att vara en smakupplevelse utöver det vanliga!

Variationer och Tips:

Om du vill experimentera mer med din hemgjorda Snickers, här är några idéer:

Tillsätt bitar av karamelliserad bacon för en salt-söt twist.

Prova med olika nötter som cashewnötter eller mandlar för variation.

Använd mörk choklad istället för mjölkchoklad för en mer intensiv chokladsmak. Hoppas det smakar!

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer