fbpx

Topp 7 nötter som du borde äta mer av

brown nuts on white ceramic bowls

Nötter har länge varit känt för att vara näringsrika och fulla av hälsosamma fetter, proteiner och fibrer. Inte bara är de otroligt goda som snacks – de har också många fördelar för hälsan! Här är en lista över de sju bästa nötterna som du borde äta oftare!

Mandlar

Mandlar är en av de mest näringsrika nötterna, laddade med vitamin E, magnesium och antioxidanter. De har visat sig minska risken för hjärtsjukdomar och bidra till att sänka kolesterolnivåerna.

Valnötter

Valnötter är rika på omega-3-fettsyror, som är bra för hjärthälsan. De innehåller också antioxidanter och kan hjälpa till att förbättra minnet och den kognitiva funktionen.

brown almond on clear glass bowl

Cashewnötter

Cashewnötter är en utmärkt källa till magnesium, som är viktiga för benhälsan och immunförsvaret. De är också rika på protein och andra hälsosamma fetter.

Pistagenötter

Pistagenötter är fulla av protein, fibrer och antioxidanter. De kan bidra till att sänka blodtrycket och förbättra blodsockerkontrollen.

green-and-brown fruits

Hasselnötter

Hasselnötter är rika på vitamin E och hälsosamma fetter. De kan bidra till att minska risken för hjärtsjukdomar och även förbättra hudens hälsa.

brown coffee beans on white surface

Pekannötter

Pekannötter är rika på antioxidanter och innehåller en mängd olika näringsämnen, inklusive zink och magnesium. De kan hjälpa till att förbättra matsmältningen och främja viktminskning.

Paranötter

Paranötter är en utmärkt källa till selen, som är viktigt för immunförsvaret och sköldkörtelfunktionen. Att äta bara några paranötter om dagen kan tillgodose ditt selenbehov.

brown almond nuts on clear glass bowl

Tänk dock på att alla typer av nötter har otroligt mycket energi i sig – så det gäller att äta med måtta!

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer