fbpx

Här är hemligheten till saftig flankstek

Flankstek är ett underskattat, magert kött som blir fantastiskt med rätt marinad.

@gottbransle

Flankstek En riktigt underskattad köttbit, som jag köpte för bara 199kr kilot. Den är väldigt mager, så bra grej man kan göra är att marinera med t.ex. lime eller balsamvinäger eftersom syran hjälper till att möra köttet. Jag använde salt, peppar, olivolja, wu stuh shuh sauce och lime, lät den ligga 45 min, sen torkade jag den lite så den ska få en bättre yta i stekpannan. Jag steker på hög värme, och vänder var 15:e sekund. När jag fått yta tillsätter jag talg och steker till jag får en innertemperaturer på 50 grader. Sedan låter jag den vila på ett galler i 10 minuter. Under tiden stekte jag lite sparris i samma panna, och gjorde en enkel capresesallad. Serverade med parmigiano reggiano och balsamico och det blev suuuppersmarrigt. Smart va?

♬ rumination – BAANDIT!

Marinering för mörhet

Marinera flanksteken med salt, peppar, olivolja, Worcestershiresås och lime i 45 minuter. Syran i marinaden hjälper till att möra köttet.

Stekning till perfektion

Stek köttet på hög värme och vänd var 15:e sekund. När en fin stekyta uppnåtts, tillsätt talg och stek till en innertemperatur på 50 grader. Låt köttet vila i 10 minuter.

Läckra tillbehör

Stek sparris i samma panna och servera med capresesallad, Parmigiano Reggiano och balsamico.

Enkla steg för en imponerande måltid!

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer