fbpx

Veckans recept: Grillade kycklingspett med citrondressing

Njut av den perfekta sommarmiddagen med grillade kycklingspett toppade med en uppfriskande citrondressing. Denna enkla men smakrika måltid är idealisk för varma sommarkvällar och passar utmärkt när du vill ha något lätt och delikat att servera utomhus. Grillspetten är enkla att förbereda och kombinationen av saftig kyckling med den syrliga dressingen gör varje tugga till en njutning. En garanterad hit vid grillfesten eller en avslappnad middag i trädgården.

Ingredienser och förberedelse

För att komma igång behöver du följande ingredienser:

  • Kycklingbröst
  • Olivolja
  • Färsk citron, både saft och zest
  • Vitlök
  • Färska örter som timjan eller rosmarin
  • Salt och svartpeppar

Börja med att skära kycklingen i jämnstora bitar för att säkerställa att de grillas jämnt. Trä upp dem på spett – om du använder träspett, kom ihåg att blötlägga dem i vatten en stund först för att undvika att de bränns upp på grillen.

Tillaga spetten

Grilla spetten på medelhög värme tills kycklingen är genomgrillad och har fått en fin grillyta, vilket vanligtvis tar omkring 10-15 minuter. Vänd dem regelbundet för att undvika att de bränner fast.

Gör citrondressingen

Under tiden kycklingen grillar kan du förbereda citrondressingen. Blanda citronsaft och zest med en skvätt olivolja, pressad vitlök och hackade örter. Smaka av med salt och peppar. Dressingen ska ha en tydlig citrussmak som komplementerar den grillade kycklingens smaker.

En fräsch twist

För att ge din måltid en extra dimension, tillsätt lite riven ingefära och en sked honung till citrondressingen. Denna kombination lyfter fram en sötare, mer komplex smakprofil som ändå balanseras vackert av citronens syra. Det är en oväntad twist som kommer att överraska och förtjusa dina middagsgäster.

Serveringstips

Servera de grillade kycklingspetten tillsammans med en sallad bestående av färska grönsaker eller en enkel couscoussallad för en komplett måltid. Citrondressingen kan antingen penslas över kycklingen precis när den kommer av grillen eller serveras vid sidan om för att gästerna själva kan lägga till den mängd de föredrar.

Dessa kycklingspett med citrondressing och en klick av ingefära och honung är inte bara utsökt sommarmat, men de är också perfekta för att imponera på gäster utan att behöva lägga ned alltför mycket tid i köket. Njut av de ljusa kvällarna och den goda maten!

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer