fbpx

Veckans recept på populära Marry Me Chicken

Denna rätt kallas ”Marry Me Chicken”och ryktet säger att den är så god att den kan leda till ett frieri. Den är krämig, saftig och smakrik, perfekt för familjemiddagar och garanterat en favorit bland gästerna. För att tillaga denna underbara rätt behövs bara några få ingredienser och en halvtimme.

Vad är Marry Me Chicken?

Namnet är minst sagt humoristiskt och väcker nyfikenhet. När man hör det för första gången kan man undra vem som ska gifta sig med vem och varför. Enligt sägen är rätten så fantastisk att den kan få ens partner att fria på stående fot. Det sägs att vägen till en mans hjärta går genom magen, och det verkar stämma med detta recept!

Hur lagar man Marry Me Chicken?

Detta är ett enkelt recept som inte tar mer än 30 minuter att göra. Det är perfekt även när en middagsdejt inte är planerad i förväg, så länge alla ingredienser finns tillgängliga.

Vad du behöver:

 • Kycklingbröst, skivade i tunna skivor. Om man använder hela kycklingbröst kan det behövas en stund i ugnen för att de ska bli genomkokta. Dock föredras tunna skivor i detta recept.
 • Mjöl, salt och peppar för att panera kycklingen och ge den en gyllene och krispig yta.
 • Olivolja och smör för att steka kycklingen, vilket ger en härlig smak. Använd gärna oljan från soltorkade tomater för extra smak.
 • Vitlök för att förhöja smakupplevelsen.
 • Kyckling- eller grönsaksbuljong. Kycklingbuljong rekommenderas, men grönsaksbuljong fungerar också utmärkt.
 • Grädde och parmesanost för en krämig och smakrik sås. Använd inte matlagningsgrädde då den inte ger samma tjocklek.
 • Chiliflakes, torkad oregano och timjan för extra kryddning.
 • Soltorkade tomater, vilket är det som gör denna rätt så speciell.
 • Färska basilikablad för garnering.

Tillagning:

 1. Panera kycklingen i kryddat mjöl och skaka av överflödigt mjöl. Lägg över kycklingen på en tallrik utan att stapla dem på varandra.
 2. I en tjockbottnad stekpanna på medelvärme, värm upp oljan och smält smöret.
 3. Bryn kycklingen på båda sidor tills den är gyllenbrun, flytta sedan över till en varm tallrik och täck över.
 4. Fräs vitlöken i en minut tills den är doftande. Tillsätt buljongen och skrapa botten på pannan med en träsked. Tillsätt grädde och parmesanost till stekpannan. Låt såsen sjuda några minuter, sedan krydda med chiliflakes och oregano.
 5. Krydda med salt och peppar efter smak, tillsätt soltorkade tomater och lägg tillbaka kycklingen i såsen. Låt såsen sjuda och tjockna några minuter till.

När ”Marry Me Chicken” är färdig, garnera med hackade färska basilikablad och servera varm över pasta eller ris.

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer