fbpx

Sveriges bästa matbloggar

Det myllrar av matbloggar på nätet. Här kan du hitta tips på specialkost, billig mat, något extra gott – eller bara drömma dig bort en stund. 

Vinnare 2019 är …

Sedan 2005 har årligen Det Stora Matbloggspriset delats ut. Årets vinnare var Systrarna Eisenman, som delar med sig av såväl recept som aktuella händelser. De två systrarna har drivit restaurang och skrivit kokböcker tillsammans, och är både kunniga och inspirerande. 

Och folkets röst gick till …

Bloggen Lesscarbs, som drivs av Fanny Lindkvist fick flest av folkets röster. Hon skriver, förstås, om mat med mindre kolhydrater, och bjuder på recept såväl på frukost, lunch och middag som på godsaker och olika tillbehör. Hon har också skrivit en kokbok som inspirerar till att låta barnen vara med vid matlagningen. Tillsammans med Ila Lassfolk driver hon också en poddcast om hållbarhet och holistisk hälsa. 

För dig som äter med ögat

Krii’s Kitchen fick i år priset för Bästa Foto. Den skrivs av Ulrika Krii, som till vardags jobbar som grafisk formgivare, vilket man anar när man ser bilderna. En fröjd för ögat är också alla vackra bilder som Annelie Andersson lägger upp på sin blogg Blomster & Bakverk, som fick Matbloggsprisets hedersutmärkelse. Vackra bilder, både på mat och från resor, hittar du också på Karin Högbergs blogg Trattoria

Gillar du sötsaker?

Emma Brink vann årets pris för Bästa Bak & Dessertblogg, med Brinken bakar, där hon bjuder på bakning med finess och elegans. Fredriks Fika, av Fredrik Nylén, kryllar av kakor och bullar, och bjuder ibland på videor där han extra tydligt visar hur han gör. 

Resor i köket

Om du gillar att testa mat från olika länder, spana gärna in Zeinas kitchen, där Zeina Mourtada bjuder på mat och bak från hela världen – mycket från Mellanöstern, men även från till exempel Indien och Italien. 

Hälsosam budgetmat

När kassan är skral men man ändå vill testa något annat är Portionen under tian en fantastisk hjälp. Hanna Olvenmark, som driver bloggen, är dietist och ger inte avkall på näringsinnehåll bara för att få ner priset. 

Pannkaka av alltihop

Pannkakor kanske vi tänker på som något väldigt enahanda, men på Det blir bara pannkaka testar Annika Goldhammer pannkakor världen över och bjuder på pannkaksrecept av alla möjliga slag. 

Till sist

Det finns givetvis så många fler matbloggar som förtjänar att lyftas fram. Tipsa gärna om din favorit!

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer