fbpx

Så skapar du den perfekta romantiska picknickkorgen

Att planera en romantisk picknick är ett underbart sätt att njuta av kvalitetstid tillsammans. Nyckeln till en lyckad stund är en välfylld picknickkorg med välsmakande godsaker. Börja med att hitta en korg som är praktisk och tillräckligt stor för all mat och dryck. Traditionella flätade korgar ger en charmig känsla, medan moderna kylväskor håller drycken kall längre. Se till att korgen har en stadig botten och gärna ett fack för att separera mat och dryck.

Planera en romantisk meny

När menyn planeras bör man välja rätter som är enkla att äta utomhus och som inte kräver uppvärmning. Ett urval av goda ostar som brie, chèvre och lagrad cheddar tillsammans med charkuterier som parmaskinka, salami och prosciutto ger en fin start. Lägg till färska frukter som jordgubbar, druvor eller persikor för en söt smak, och färska fikon eller päron som passar perfekt till osten. För en matigare känsla passar små pajer, wraps eller kycklingsallad utmärkt.

Glöm inte att packa olika typer av kex och crostini, samt små burkar med fikonmarmelad, apelsinmarmelad eller honung. För en söt avslutning kan chokladpraliner, småkakor eller bakverk som macarons vara perfekt.

Dryck som sätter stämningen

Dryck är en viktig del av picknicken. En flaska rosé, vitt eller rött vin sätter rätt stämning. Mousserande vin eller champagne adderar extra lyx till upplevelsen. För läskande alternativ är hemgjord lemonad, iste eller alkoholfritt vin fina val.

Sätt stämningen med rätt detaljer

För att göra picknicken bekväm och njutbar är det viktigt att packa rätt. Använd gärna riktiga bestick och tallrikar eller återanvändbara alternativ. Ta med riktiga vinglas eller tåliga plastglas, servetter och en mysig filt att sitta på. Kylklampar håller drycker och känslig mat kall.

Sätt den rätta stämningen genom att ta med en bärbar högtalare och spela romantisk musik eller skapa en spellista tillsammans. En liten bukett vilda blommor ger extra charm, och batteridrivna ljusslingor kan skapa magi när solen går ner.

Med dessa tips kan du enkelt skapa en minnesvärd romantisk picknick som ni båda kommer att njuta av. Bon appétit och trevlig picknick!

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer