fbpx

3 restauranger i Stockholm du inte får missa

Stockholm är känt för sin dynamiska restaurangscen. Här är presenteras tre restauranger som står ut och erbjuder unika matupplevelser i huvudstaden. Ställen som bara måste besökas.

En dold pärla i Gamla Stan

Restaurang Djuret tar konceptet ”nose to tail” till en ny nivå genom att fokusera på hela djur från specifika gårdar. Menyn förändras regelbundet baserat på vilket djur som är i fokus, vilket ger en djupgående gastronomisk resa. Djurets historiska miljö i Gamla Stan förstärker upplevelsen med en rustik och välkomnande känsla.

Modern svensk matkultur i Södermalm

Pelikan är en klassisk svensk krog med en historia som sträcker sig över ett sekel. Belägen i hjärtat av Södermalm, erbjuder den robusta svenska klassiker som sill, köttbullar och brännvin i en traditionell och levande pubmiljö. Detta är platsen för att uppleva äkta svensk matkultur i en avslappnad och hjärtlig atmosfär.

Innovation och hållbarhet vid vattnet

Fotografiska restaurangen, som ligger i det berömda Fotografiska museet, är inte bara en fröjd för ögat utan också för gommen. Med en stor betoning på hållbarhet och innovation, erbjuder restaurangen en säsongsbetonad meny som utnyttjar råvaror i sin toppsäsong. Utsikten över Saltsjön och en kreativt sammanställd meny garanterar en minnesvärd kulinarisk upplevelse.

Dessa tre restauranger reflekterar Stockholms rika och varierade matlandskap, från historiska miljöer till moderna infallsvinklar på matlagning och hållbarhet. Oavsett val, kommer dessa ställen att ge dig en äkta smak av vad Stockholm har att erbjuda.

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer