Restaurangen mitt i ingenstans

Vem tycker inte om mat och vacker natur? Vad skulle du säga om vi avslöjade att det finns en restaurang som kombinerar båda i ett spännande, nytt koncept. Den heter Nowhere och är placerad mitt i skogen!

Tillfällig restaurang

I sommar öppnar Nowhere – en liten, tillfällig restaurang som drivs av vinhuset Oddbird. Målet med projektet är att bjuda på en magisk upplevelse med naturen i centrum. 

“Vi har med tiden blivit experter på att fly, både mentalt och fysiskt, men i år har vi plötsligt tvingats att stanna upp. Istället för utlandsresan trevar vi oss ut i naturen och upptäcker magiska ställen mitt framför näsan” 

Mehmet Gürbüzer, Oddbird. 

Restaurangen kommer att dyka upp i naturreservatet Häringe-Hammersta söder om Stockholm och sammanlagt kommer det finnas sex bord, utspridda så att inga av gästerna har kontakt med varandra. 

Kända kockar

För menyn står kockarna Linn Söderström och Marion Ringborg som vi bland annat sett i tv-programmet Kockarnas kamp på TV4. 

“Vi kockar pratar ofta om råvarornas ursprung och deras närhet till naturen för att ge våra gäster både en större förståelse och upplevelse i måltiden. På Nowhere vill vi förstärka den känslan genom att faktiskt befinna oss mitt i naturen”, säger Linn Söderström och Marion Ringborg som till vardags driver restaurangprojektet Garba tillsammans. 

Inte ensam

Nowhere kommer att hålla öppet mellan den 20-21 augusti och bokningen öppnade den 22 juni på Oddbirds hemsida, och det är redan fullbokat! För den ihärdige kan det dock dyka upp platser vid avbokningar, så håll koll på hemsidan om du känner dig manad. 

Om du inte har det tålamodet så misströsta inte. Oddbird är inte den enda restaurangen baserad kring en annorlunda upplevelse. Tidigare i år kom nyheten om att Linda Karlsson och Rasmus Persson öppnat världens minsta restaurang, placerad mitt på en värmländsk sommaräng!

Restaurangen heter Bord för en och idén till konceptet föddes ur rådande rekommendationer om social distansering. Här kan du läsa mer om mini-restaurangen.

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer