fbpx

Restauranger som passar att ta med barn till

Malin Toverud

Det är mysigt att gå ut och äta med familjen, eller att fira en födelsedag med barnens kompisar. Vissa restauranger har ansträngt sig lite extra för att barnen ska tycka att det är roligt att äta ute, och som också är mer tillåtande när det gäller ljudvolym och kladd. Här tipsar vi om tre restauranger som passar bra att ta med barn till.

Pinchos

Den här restaurangen är kul och passar barn perfekt. Inredningen är i cirkustema och i entrén möts man av en popcornmaskin. Hovmästaren slevar upp popcorn i små pappkartonger till middagsgästerna, och visar dem till bordet. I lugn och ro beställer man allt själv – i en app. Att bläddra i menyn tillsammans med barnen och välja rätter är en rolig del av upplevelsen.

Till och med portionerna är i barnstorlek, man väljer nämligen ett antal smårätter att äta. Vilken dröm att få beställa in både hamburgare och pannkakor! Sedan plingar det till i mobilen när maten är färdig, och finns att hämta.

Rätterna byts lite då och då, så det går att besöka restaurangen flera gånger. Det finns även små rätter som är anpassade för vuxna smaker, så alla kan hitta något att äta.

Det man för allt i världen inte får missa på den här restaurangen är drinkarna. Godisdrinkar – vad sägs om fizzy pop eller sura remmar – finns både i alkoholfria varianter och med alkohol. De alkoholfria drinkarna är tydligt uppmärkta med en flagga som det står “non-alcoholic” på.

Malin Toverud

Jensens Böfhus

Till Jensens Böfhus är barn varmt välkomna. Menyn är anpassad för barns smaker och rätterna av tydligt uppdelade i små högar så barnet kan se vad som ligger på tallriken. Barnmenyn kommer i from av ett pysselhäfte, i vilket man kan måla och lösa små problem. Maträtterna har underfundiga namn – vad sägs om stjärnskott (köttbullar), månsten (chicken nuggets) eller galaxben (ribs). Alla rätter serveras med gurkstavar och härliga såser som till exempel ketchup. Precis det som barnen vill ha!

Till maten kan man dricka solstrålar (äppeljuice), milky way-elixir (mjölk) eller smält snö (vatten). Det man inte får missa på Jensens Böfhus är ta själv-glassen. I en mjukglassmaskin får man ta sin egen glass och toppa med strössel, marshmallows eller chokladlinser. Mycket uppskattat! I vissa restauranger finns även ett lekrum att leka i medan man väntar på maten.

Hard Rock Café

Hard Rock Café är kanske inte det första man tänker på när man ska gå ut och äta med barn, men den här restaurangen är faktiskt inte alls ett dumt alternativ för ett sällskap med barn. Atmosfären är livlig och stimmig och man upplever inte att man som barnfamilj stör någon annan här. Dessutom finns även här en tydlig barnmeny och när man sätter sig vid bordet får man en ritbok och kritor.

Temat på restaurangen är hårdrock och amerikansk mat, och matmässigt finns en hel del som passar små magar. På barnmenyn hittar man Mac Daddys mac & cheese, Razzis smarriga kycklingbitar eller köttbullar med pasta. Maten serveras i en tallrik i form av en gitarr. Som tillbehör till maten går det att välja färsk frukt, sallad, morotsstavar eller pommes frites.

Hard Rock Café ligger på Sveavägen 75 i Stockholm, bredvid Stadsbiblioteket.  

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer