fbpx

Sommarfest – så fixar du den! 

Sommar är synonymt med soliga dagar, varma kvällar och härliga tillfällen att njuta av god mat och dryck utomhus. Det finns inget bättre sätt att fira sommaren än att arrangera en underbar sommarfest för vänner och familj. Här är några enkla tips för att skapa en minnesvärd fest som kombinerar mat, dryck och njutning under solen.

Planera menyn
Börja med att planera en festlig och sommarinspirerad meny. Använd lättare rätter som passar för utomhusservering. Grillat kött eller grönsaker är alltid en hit på sommarfesten. Servera också fräscha sallader, läckra dipsåser och en variation av färska frukter för att hålla gästerna nöjda och mätta.

Goda och uppfriskande drycker
För att hålla gästerna svala och hydrerade är det viktigt att erbjuda ett brett utbud av drycker. Förutom kalla läskedrycker och vatten kan du skapa spännande sommardrycker som fruktiga cocktails, hemgjord is-te eller en läcker sangria. Glöm inte att också erbjuda alkoholfria alternativ för de som inte dricker alkohol.

Skapa en avslappnad atmosfär
Skapa en avslappnad och inbjudande atmosfär genom att dekorera festplatsen med färgglada dukar, blommor och ljusslingor. Använd utomhusmöbler eller picknickfiltar för att skapa bekväma sittplatser för gästerna. Tänk också på att spela upp lugn och stämningsfull musik som passar för festens tema.

Aktiviteter för underhållning
För att göra festen ännu mer minnesvärd kan du planera några roliga aktiviteter och lekar för gästerna. Det kan vara allt från en spontan dansfest till utomhuslekar som kubb eller krocket. Om festen pågår till sena kvällen kan du också ordna en utomhusbio med en stor projektor och visa en klassisk sommarfilm. 

Tematiska bufféer
Ge din sommarfest en extra touch genom att ha tematiska bufféer. Du kan välja en mexikansk taco-bar där gästerna kan skapa sina egna tacos med olika fyllningar och toppings. Eller varför inte ha en medelhavsinspirerad buffé med olika sorters hummus, tzatziki och pitabröd? Tematiska bufféer ger gästerna möjlighet att prova olika smaker och skapar en livlig och interaktiv atmosfär.

Svalkande desserter
Avsluta festen på ett sött sätt genom att servera svalkande sommardesserter. Fräscha fruktsallader, sorbet, eller hemgjorda glassar är perfekta val för att svalka gästerna efter en dag i solen. Du kan också överraska med en fräsch och läcker jordgubbstårta eller en lätt citronpaj. Att arrangera en sommarfest handlar om att skapa en avslappnad och njutbar atmosfär där gästerna kan koppla av och ha kul. 

Genom att planera en festlig meny, erbjuda uppfriskande drycker och skapa en inbjudande atmosfär kommer du att säkerställa en minnesvärd upplevelse för alla dina nära och kära! 

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer