fbpx

Leif Mannerström besegrar GW Perssons röda

SvenskPress.se

Kriminologen och författaren Leif GW Persson lanserade under 2018 ett eget vin och uttalade sig då om hur “kändisviner är obegripligt usla”. Näringslivstidningen Dagens PS bestämde sig därför att i år mäta sanningshalten i påståendet genom att prova ett antal olika kändisviner ur Systembolagets sortiment. 

Här är resultaten!

Summan av kardemumman är att det i allmänhet finns betydligt bättre alternativ i samma prisklass som de flesta kändisvinerna, men att kalla dem “usla” var kanske lite väl starkt. En positiv överraskning och utmanare var dock krögaren Leif Mannerström som under våren lanserat sin egen röda Côtes du Rhône i Systembolagets beställningssortiment. 

Leif Mannerström Côtes du Rhône lanserades 2018 och fick toppbetyg (4 av 5) av Dagens PS med omdömet: “Harmonisk smak, generös fruktighet med inslag av mörka bär, viss kryddighet och fin balans mellan frukt, syra och strävhet”. GW Perssons röda fick däremot en tveksam 3 av 5 i betyg och infriade alltså inte riktigt den färgstarka beskrivningen på etiketten.  

”Ett riktigt gott vin och en ovanligt välbalanserad Côtes du Rhône för prisklassen. Fungerar bra med lite kraftigare maträtter, Mannerström föreslår en klassisk Entrecôte med bearnaise till. Går också utmärkt att dricka ett glas med lättare tilltugg för de som gillar ett smakrikt, rött vin”

Robert Montegomerie, Dagens PS.

Om vinet

Mannerströms röda vin kommer från Frankrikes just nu hetaste rödvinsregion, Côtes-du-Rhône. Dessa viner kännetecknas av kraft, kryddighet, längd och elegans, något som i allra högsta grad återspeglas i Leif Mannerströms Côtes du Rhône.

Mannerström har själv utsetts till kockarnas kock hela tre gånger och har försvarat sin Guide Michelin stjärna på sin restaurang under ett helt decennium. Att Leif Mannerström alltså kan det här med smaker och kvalitét är föga förvånande.

“Det är enormt kul och inspirerande att efterfrågan på Leifs röda vin nu börjar bli lika populärt och efterfrågat som hans vita vin som lanserades förra året”, säger Niklas Viderud på importören Urban Wines som distribuerar vinet. 

Initialt fanns vinet i Systembolagets beställningssortiment men efter många fina recensioner från vinexperter och efterfrågan på marknaden ökat så finns nu vinet listat på hyllan i 160 olika Systembolagsbutiker runt om i Sverige från och med den 1:a maj. 

2018 Leif Mannerström Côtes-du-Rhône
Artikelnr: 73509
Årgång: 2018
Pris: 119 kr
Alkoholhalt: 14%
Importör: Urban Wines

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer