fbpx

Här är Nordens 6 bästa vegetariska restauranger

Det är både gott för klimatet och din kropp. Allt fler väljer vegetariska alternativ när det erbjuds, men det kan ibland vara svårt att hitta restauranger som har det där lilla extra när det kommer till gröna rätter. Här har vi listat 6 vegetariska restauranger i Sverige och resten av Norden. 

Black Bird, Göteborg

Black Bird, Göteborg

En av Göteborgs få restauranger som är helt och hållet vegansk! Här görs allt från grunden; allt från ostar och tempehrätter till citron- & blåbärscheescake.

Hemsida: http://www.blackbirdvegan.se/

Einer, Oslo

Einer, Oslo

En kulinarisk nykomling till Oslos matscen som alltid serverar en helt vegetarisk meny med rena och fantasifulla nynordiska smaker.

Hemsida: https://www.restauranteiner.no/

Fotografiska, Stockholm

Fotografiska, Stockholm.

Flerfaldigt prisbelönt restaurang som alltid levererar. Grönsaker är ofta i fokus och trots att restaurangen inte är strikt vegetarisk så finns det alltid ett stort utbud av vegetariska rätter.

Hemsida: https://www.fotografiska.com/

Grön, Helsingfors

Grön, Helsingfors

Innovativ, unik nordisk mat med en twist. Grön har två menyer, varav en är helt vegansk. Vad sägs om karamelliserad silverlökspaj med rabarbervinäger och hallonlöv, eller grillspett med svamp, bovete och brynt smör?

Hemsida: https://www.restaurantgron.com/

Sally Voltaire & systrar, Stockholm

Sally Voltaire & systrar, Stockholm

En vegetarisk och mycket veganvänlig restaurang i Åhléns City-huset mitt i centrala Stockholm. Serverar genomtänkta och vackra rätter från främst lokala leverantörer. 

Hemsida: https://www.sallyochsystrar.se/

Spill, Malmö

Spill, Malmö

Med ett unikt, miljövänligt koncept så görs alla rätter på “spill” och ratade råvaror från grossister och butiker. Restaurangen är inte helt vegetarisk, men det finns alltid en vegetarisk rätt på menyn!

Hemsida: http://restaurangspill.se/

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer