fbpx

Gör dessa churros och se dina vänner tappa hakan

Njut av doften och smaken av nyfriterade churros, den perfekta sötsaken för mysiga stunder hemma. Med en frasig yta och mjukt inre är dessa spanska delikatesser enkla att göra själv. Doppa i kanel och socker, eller kanske choklad för en extra lyxig touch. Ett härligt sätt att förgylla fika- eller dessertstunden, särskilt på sommaren när man vill ha något extra gott.

@mariaagergi

Churros😍 3 dl vatten
2 msk smör
2 msk strösocker
2 krm salt
2,5 dl vetemjöl
3 ägg
neutral olja att fritera i (minst 1 liter): mat-, solros- eller rapsolja.
1 dl strösocker
1 tsk malen kanel Ha i vatten, smör, 2 msk strösocker, vaniljsocker och salt i en kastrull. Låt smälta ihop och koka upp. Ta bort kastrullen från värmen, tillsätt mjölet, rör om till en jämn degsmet och ställ tillbaka kastrullen på värmen. Rör om hela tiden, medans degen rostas på högsta värmen. Fortsätt röra om tills det bildas en tunn hinna på botten av kastrullen. Ta bort kastrullen från värmen och stjälp över degsmeten i en bunke. Vispa med elvisp tills degen svalnat och börja sedan ha i ett ägg i taget under konstant vispning. Häll upp oljan i en rymlig kastrull och ha ett lock nära till hands. Hetta upp oljan till 175-180 grader. Spritsa ner och klipp ner några churros i taget i den varma oljan. Fritera dina churros ca 1,5 minut på varje sida, låt överflödig olja rinna av på ett hushållspapper och vänd dem därefter i en blandning av kanel och socker. Recept från Camilla Hamid. #baka #bakarecipeideas #bakasounds #bakavideor #bakaideer #bakamedmig #bakavideos #bakeacake #bakerecipes #bakeideas #bakewithme #bakecookies #bakebread #bakeacakewithme #FYP #foryoupage #foryou #fika #bakning #dessert #choklad #kaka #recept #churros

♬ Oui,Oui,Oui,Oui – Sacha Distel

Ingredienser

 • 3 dl vatten
 • 2 msk smör
 • 2 msk strösocker
 • 2 krm salt
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 3 ägg
 • Neutral olja att fritera i (minst 1 liter): matolja, solrosolja eller rapsolja
 • 1 dl strösocker
 • 1 tsk malen kanel

Gör så här

Förbered smeten

 1. Häll vatten, smör, 2 msk strösocker och salt i en kastrull. Låt ingredienserna smälta samman och koka upp blandningen.
 2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt vetemjölet. Rör om tills du får en jämn degsmet.
 3. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och rör om hela tiden medan degen rostas på hög värme. Fortsätt röra om tills en tunn hinna bildas på botten av kastrullen.

Forma och fritera churrosen

 1. Låt degen svalna något innan du tillsätter äggen ett i taget. Rör noggrant tills varje ägg är helt inarbetat i degen.
 2. Värm oljan i en djup kastrull eller fritös till 180 grader.
 3. Fyll en spritspåse med stjärntyll med degen och spritsa ut längder direkt i den heta oljan. Fritera tills churrosen är gyllenbruna och krispiga, vilket tar ungefär 2-3 minuter per sida.
 4. Låt churrosen rinna av på hushållspapper.

Sockra och servera

 1. Blanda 1 dl strösocker och 1 tsk malen kanel i en skål.
 2. Rulla de nyfriterade churrosen i kanelsockret medan de fortfarande är varma.
 3. Njut!

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer