4 fina tårtor att baka till påsk

Efter en rejäl påskmiddag eller påsklunch kan det vara trevligt att avrunda det hela med något sött – så varför inte baka en tårta med extra mycket påskkänsla? Imponera på dina gäster med en välsmakande och fantasifull påsktårta. Här har vi listat fyra, inspirerande varianter!

Pavlova

En pavlova är en riktig påskklassiker och går att variera i det oändliga. I receptet nedan är den toppad med citronkräm och påskägg!

https://alltommat.se/recept/pavlova-med-citronkram-och-paskagg/

Cheesecake med passionsfrukt

Varför inte testa något nytt? En fräsch och syrlig cheesecake med passionsfrukt som går att förbereda några dagar innan.

https://www.koket.se/halv-atta-hos-mig/emilia—stockholm/cheesecake-med-passionsfrukt/

Mandeltårta med citronsmörkräm

Kombinationen av krämigt och frasigt, syrligt och sött, är oemotståndlig. Den vackra gula färgen på fyllningen gör att tårtan har precis allt det som en påsktårta ska ha.

https://alltommat.se/recept/mandeltarta-till-pask/

Påskig chokladtårta

En riktigt god chokladtårta är aldrig fel. Den här tårtan är fylld med chokladmousse, bär och chokladglasyr. Toppa gärna med lite påskägg eller påskkycklingar i marsipan.

https://www.coop.se/recept/chokladtarta-till-pask

Har du svårt att komma på vilken slags tårta du ska bjuda på i påsk? Testa någon av recepten ovan. Du kommer inte bli besviken. Glad påsk!

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer