fbpx

Frysta godsaker – Idéer på hemmagjord glass, glasspinnar och andra frysta desserter

Sommaren är snart här och det betyder att det är dags att börja tänka på sätt att hålla sig sval i värmen. Ett av de trevligaste sätten att göra det på är att njuta av några frysta desserter. 

Här kommer några idéer på hemgjord glass, glasspinnar och andra frysta desserter som kommer att göra sommaren ännu bättre.

Hemgjord glass
Hemmagjord glass är enkelt att göra och det finns oändliga smakkombinationer att experimentera med. Ett grundläggande vaniljglassrecept är grädde, mjölk, socker och vaniljsocker. För att göra den mer spännande, prova att också ha i dina favoritingredienser, såsom choklad, bär eller krossad kakor.

Glasspinnar
En annan populär kall godsak är glasspinnar. De kommer i många olika former och storlekar, men grundreceptet är vanligtvis baserat på en fruktjuice eller en yoghurt. För att göra glasspinnarna lite roligare kan man tillsätta bitar av frukt eller bär i blandningen innan man fryser dem.

Sorbet
En annan fryst favorit är sorbeten, som är gjord av fruktpuré, socker och vatten. Sorbet är ett bra alternativ för de som vill undvika mjölkprodukter eller som vill ha något lite lättare än glass. Sorbet kan också vara jättegott att använda som bas i drinkar eller cocktails.

Bakverk
För de som gillar att baka kan man prova att göra en fryst paj eller tårta. En enkel variant kan göras med en kexbas och en fyllning av glass eller sorbet. För en mer avancerad version, prova att göra en fryst cheesecake eller en tårta med lager av olika smaker av glass.

Smoothie
Slutligen kan man göra en fryst smoothie eller milkshake som är en kombination av frukt, mjölk eller yoghurt och is. En smoothie eller en milkshake kan göras i en mängd olika smaker och kan helt anpassas efter din personlig smak.

Att göra hemgjorda frysta godsaker är enkelt och roligt och det finns ingen bättre tid att göra det på än på sommaren. Oavsett om det är glass, glasspinnar eller någon annan typ av fryst dessert, så kommer dessa godsaker att hjälpa dig att hålla dig sval i sommarvärmen.

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer