11 saker som du kan ha bananer till 

yellow banana fruit on pink surface

Bananer är en mångsidig och näringsrik frukt som kan användas på en mängd olika sätt. De är inte bara goda som de är, utan de kan också användas i bakning, smoothies och till och med i hudvård. Det och mycket mer får du reda på nu! 

Packa med som mellanmål: Bananer är ett enkelt och samtidigt hälsosamt mellanmål – då denna gula avlånga frukt innehåller dels kalium och kostfiber.

Ha som bas i en smoothie:: Bananer är en utmärkt bas för smoothies, eftersom den tillför krämighet och sötma. De kan blandas med andra frukter, yoghurt och mjölk för en utsökt och näringsrik drink.

Baka med dem: Bananer är ett bra komplement till bakverk som bananbröd, muffins och pannkakor. Om du ska baka med bananer är en mogen till övermogen banan det bästa alternativet. 

Gör en ansiktsmask: Bananer kan användas för att göra en återfuktande och lugnande ansiktsmask. Mosa en mogen banan och applicera den i ansiktet, låt den sitta i 15–20 minuter innan du sköljer av.

Ha en banan i din havregrynsgröt: Att lägga till mosad banan till havregrynsgröt gör gröten krämigare samtidigt som du tillför en naturlig sötma.

Frys in dem: Har du bananer som håller på att bli dåliga? Skala och skiva mogna bananer och förvara dem sedan i frysen. Frysta bananskivor kan sedan läggas till smoothies eller ätas som ett litet fryst snack. 

Gör bananglass: Blanda frysta bananskivor med en skvätt valfri mjölk för en hälsosam, snabb och god hemlagad glass. 

Använd som naturligt sötningsmedel: Mogna bananer kan mosas och användas som naturligt sötningsmedel i all slags bakning eller som topping på dina pannkakor eller våfflor.

Hjälper till att få andra frukter att mogna snabbare: Att lägga en banan i en papperspåse med andra frukter som avokado eller tomater kan hjälpa till att påskynda mognadsprocessen.

Ha i en sallad: Blanda bananskivor med dina grönsaker, nötter och frön för en läcker och hälsosam sallad. Ps. Att ha bananskivor i tacos är också jättegott! 

Gör bananchips: Skiva mogna bananer i cirka ½ cm tunna skivor och torka dem i ugnen på 60 grader i cirka 13 timmar – ett alldeles utmärkt gott mellanmål.Som du kan se är bananer en mycket mångsidig frukt som kan användas på en mängd olika sätt för att öka din hälsa och ditt välbefinnande. Oavsett om du letar efter ett gott mellanmål eller en naturlig hudvårdslösning är bananer ett utmärkt 

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer