fbpx

Frys in maten plastfritt – 3 enkla tips

Allt fler rensar ut plastföremål ur sina hem, eftersom viss plast kan innehålla skadliga kemikalier. Engångsartiklar i plast skräpar också ner vår miljö och används ofta helt i onödan. För den som menar allvar med att plastbanta ger vi här tre enkla tips på hur man kan frysa in mat utan plastpåsar och plastlådor.

1. Glasburkar – återbruka sylt- och olivburkarna

Glasburkar är ett bra sätt att frysa in maten på. Återanvänd förpackningar av glas som du får hem med diverse matvaror, och köp glaslådor som är menade för frys och ugn.

Tänk på att inte fylla ända upp, särskilt flytande mat som soppor och juice. Maten expanderar när den fryses och kan spräcka glaset om det är för trångt. Tina långsamt av samma skäl.

2. Kartong – ge mjölk- och filförpackningarna ett nytt liv

Ursköljda mjölkkartonger är utmärkt att frysa in mat i! Visserligen innehåller de lite plast, men den är hälsosäker och kartongen är bra att återanvända ur miljösynpunkt. Förslut med klädnypa eller gem.

3. Rostfritt stål – fram med gamla trotjänare

Behållare av rostfritt stål, som gammaldags matlådor, är bra att frysa mat i. Det finns både begagnade att fynda på loppisar och nytillverkade i olika former och storlekar. Rostfria behållare är både smarta och riktigt snygga!

Mer om plastbantning kan du läsa här.

Jakten på plast – videon berättar varför plast är en miljöfråga.

Har du något knep för hur man kan frysa in maten plastfritt? Tipsa gärna oss och alla andra i läsare i kommentarena!

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer