fbpx

Jamie Oliver öppnar ny restaurang i Dublin

Kändiskocken Jamie Oliver gör sig redo att öppna en ny restaurang i Dublin, hans andra på Irland, i sitt fortsatta försök att bygga upp på den internationella marknaden efter kollapsen av hans Engelska restaurangimperium.  

Chequer Lane

Restaurangen som kallas Chequer Lane kommer att öppna på en av Dublins mest exklusiva gator, Exchequer Street, i April i år. Restaurangen är skapad tillsammans med den Irländska krögaren Gerry Fitzpatrick.

Chequer Lane kommer ha ca 100 kuvert och ska servera en meny som reflekterar det bästa av Irlands råvaror. Du kan förvänta dig rätter så som Irländsk biff tillagad på en robatagrill, ostron från lokala Carlingford Bay och ostbrickor fyllda av lokalproducerad ost. 

Från en kollaps

I maj förra året så kollapsade Jamie Olivers Engelska restaurangimperium, något som resulterade i att han var tvungen att stänga majoriteten av sina Italienska restauranger liksom också sin mer exklusiva restaurang Barebecoa. Oliver har dock fortfarande ett starkt internationellt fäste i restaurangvärlden med totalt 74 restauranger i 27 olika länder. 

Sent förra året så tog han också beslutet att förnya två av sina Italienska restauranger i Sydostasien för att göra plats för ett nytt koncept. Restaurangerna, en i Bali och en i Bangkok, kallas nu för “Jamie Oliver Kitchen”, istället för “Jamie´s Italian”, och fokuserar nu främst på rätter som är inspirerade av den lokala matkulturen.

Framtidsplaner

I samband med årsskiftet avslöjade också kocken sina planer på att öppna hela 19 nya restauranger runt om i världen innan årets slut. Koncepten för dessa planerade restauranger inkluderar bland annat “Jamie Oliver´s Deli”, “Jamie Oliver´s Pizzeria” och “Jamie Oliver´s Diner”.

I dagsläget verkar det som om den internationella marknaden är Olivers största fokus då allt som kvarstår av “Jamie´s Italian” i England är tre restauranger, vilka alla återfinns på Gatwick airport. 

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer