fbpx

3 fräscha efterrätter med citron

Foto: Betina Hastoft

Sommaren är äntligen här och med den kommer många härliga stunder utomhus med grillad mat och god dryck. Så varför inte satsa på särskilt somriga efterrätter också? Här tipsar vi om tre fräscha och underbart goda efterrätter med citron.

Sötsyrlig citronglass

Mitt kök

Glass är en självklar kandidat när man planerar en somrig efterrätt och det är inte utan anledning. Här är ett recept på en sötsyrlig citronglass som känns både fräsch och läskande så här i sommarvärmen, och dessutom behöver du ingen glassmaskin för att lyckas! Servera den hemmagjorda glassen i urgröpta citroner för att göra det lite extra festligt.

Till receptet >>

Citronpaj med kakaomördeg, chokladkräm och maräng

Foto: Betina Hastoft

Blir det bättre än så här? För den som älskar både citron och choklad så är denna paj en solklar vinnare i alla kategorier. Pajskalet är gjort på både vetemjöl och mandelmjöl och innehåller inte bara en, utan två fyllningar. Först en med mörk choklad och ovanpå denna en härligt frisk citronkräm. Spritsa och bränn maräng ovanpå pajen för lite extra lyx!

Till receptet >>

Citron och limekaka

Arla

Det här är en riktigt enkel kaka som smakar härligt friskt. Fyllningen är smaksatt med både citron och lime och är både syrlig, söt och läckert krämig. Denna kaka kan med fördel bakas i förväg och håller sig bra i kylen. Servera med vispad grädde, eller varför inte lite vaniljglass? 

Till receptet >>

Lycka till i köket!

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer