fbpx

4 fantastiska cocktails som du kan göra hemma

three clear glass cups with juice

Oavsett om du är en passionerad hobbybartender som gillar att vara värd för fester eller om du bara är en person som tycker om en trevlig drink hemma, letar du alltid efter ny inspiration och bra receptidéer. Därför har vi samlat 4 fantastiska recept för dig som också kan presenteras hemma utan större ansträngning. Våra recept består av ingredienser som ingår i grundutrustningen i varje hemmabar eller som kan införskaffas snabbt. Dessutom visar vi dig en tillagningsprocess som är snabb och enkel.

Berry Daiquiri

Daiquirin är världsberömd, oavsett vilken variant den är. Bärvarianten ser inte bara vacker ut, utan andas också ut den intensiva smaken av röda frukter. Om du väljer hallon ska du först purera dem ensamma i en mixer och sedan pressa purén genom en sil så att fröna blir kvar. Annars: Krossa iskuberna i mixern, tillsätt frukten eller fruktmoussen, limesaft, citronsaft och rom och mixa igen. Häll upp i ett kylt glas och garnera med en limeklyfta. Den här läckra drinken tar mindre än fem minuter att förbereda!

Ingredienser:

 • 175 gram mogna jordgubbar eller 200 gram hallon eller en blandning av 100 gram jordgubbar och 100 gram hallon.
 • 6 isbitar
 • färsk saft från en halv lime
 • 1 matsked citronsaft
 • 10 cl vit rom
 • Garnering: limeklyftor

Bitter Grapefruit Gin Tonic

Du kan inte helt och hållet undvika den klassiska gin och tonic. Varför skulle vi göra det? Grundreceptet är beprövat och kan alltid utökas. Med denna Bitter Grapefruit Gin Tonic hyllar vi en trend som lyfter spriten från sin traditionella enbärssmak till nya sfärer, med grapefrukt. Naturligtvis måste ingredienserna vara rätt. Både gin och tonic bör vara mer på citrussidan när det gäller smak. Resten lär man sig: häll upp gin och tonic i ett glas och garnera med en grapefruktskiva. Den nya tolkningen får en speciell twist med några streck Angostura Bitters.

Ingredienser:

 • 5 cl gin (med starka citrusnoter – fungerar även utan alkohol)
 • 10 cl tonic vatten
 • några stänk av Agostura Bitters
 • Garnering: Grapefruktskiva
clear drinking glass with green leaf

Cherry Vodka

Nu har vi något riktigt speciellt för dig, ett långsiktigt projekt. Cherry Vodka behöver cirka fyra veckor för att smaka jättebra. Först riktar vi vår uppmärksamhet mot körsbären. Det första vi gör är att skära upp dem, men inte halvera dem. De hamnar alltså i en het panna och blandas med florsockret. Rör försiktigt men ihärdigt för att få rätt konsistens och lösa upp sockret. Ta bort fröna och häll upp purén i en stor flaska. Tillsätt sedan vodkan. Skaka väl och ställ in i frysen. Låt stå i en månad. Oroa dig inte: tack vare alkoholen i vodkan fryser ingenting här. Det är faktiskt bara smaken som utvecklas. Väntan kan verka lång, men resultatet är värt det: efter en månad är drinken klar och kan hällas upp.

Ingredienser:

 • 400 gram körsbär
 • 200 gram florsocker
 • en flaska vodka (70 cl)

Ginger Highball

Sist men inte minst har vi här en enkel och mycket elegant cocktail. Den här cocktailen serveras naturligtvis helst i ett highballglas, som är ett smalt och högt glas. Först tillsätts is, sedan en citronskiva, sedan is igen och sedan ytterligare en citronskiva. När bourbon har spridit sig i hela glaset fylls det på med ginger ale. Sedan kanske ytterligare en citronskiva som garnering? Du är bartendern, du kan skapa dina egna regler. Kombinera dem med några bär för att få fantastiska smakalternativ.

Ingredienser:

 • 6 cl whisky
 • 6-9 cl ginger ale (beroende på smak)
 • Citronskivor

Med dessa 4 recept på cocktails kan du skapa läckra och tillfredsställande drinkar i ditt eget hem. Oavsett om du föredrar klassiska cocktails eller gillar att experimentera med nya smaker och ingredienser finns det något för alla i vår lista. Med den extra fördelen att du kan kontrollera kvaliteten och kvantiteten på ingredienserna kan du anpassa dina drinkar efter exakt din smak och dina preferenser. Med en mysig atmosfär och gott sällskap kan det vara ett härligt sätt att njuta av cocktails hemma för att varva ner och koppla av efter en lång dag. Skål!

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer