Drinkar till Halloween – för stora och små

När Halloween närmar sig är det dags att titta vad som finns i drinkskåpet. Halloween är nämligen en utmärkt högtid för att ta fram drinkmixern och göra något läskigt drypande. Otäcka drinkar är något som små monster älskar. Kanske har du några monster som bor hemma eller som kommer och knackar på för bus eller godis. Bjuder du på Halloweenmiddag är en läskig drink en utmärkt start på kvällen. Här bjuder vi på några klassiker, men kanske också en och annan ny otäcking.

Bloody Mary

Finns det något mer passande än att bjuda på en Bloody Mary på Halloween? Den här drinken är som klippt och skuren för högtiden. Till 4 drinkar behöver du 6 cl vodka, 1 tsk citronsaft, 2 droppar tabasco, 1 tsk worcestersås, 6 dl tomatjuice, 4 st stjälkselleri, isbitar och lite salt och peppar. Blanda alla ingredienser och smaka av. Om drinken är för stark tillsätter du mer tomatjuice. Häll upp i glas och lägg ner en stjälkselleri i varje glas.  

Rödvin

Om du har Dracula på besök eller tänker bjuda på en stek, då passar ett rödvin perfekt. Här gäller det att tänka på presentationen. Om du har en gammal karaff så damma av den och häll upp vinet i den. Ofta kan man fynda karaffer på second hand – kanske hittar du både karaff och matchande glas där. Ska du ha middag själv så ställer du karaffen på bordet och pyntar med spindelväv och annat läskigt runt karaffen. Om du istället är bortbjuden på Halloweenmiddag är det en rolig gå bort-present att komma med en flaska rödvin och en karaff. Två röda viner under 100-lappen, som fått bra betyg i test är “Vinus Syrah Organic 2017” från Frankrike och det italienska “Montepulciano d´Abruzzo Umani Ronchi 2018”.

Häxbrygd med mask

En häxa måste få sin häxbrygd för att må bra. Den här söt-syrliga smoothien ger perfekt energi till alla småhäxor så att de orka skrämmas. Till 4 häxor behövs 4 bananer, 6 kiwifrukter, 4 dl apelsinjuice och 12 msk vaniljglass (det går också bra med vaniljyoghurt). Skala kiwi och banan och skär i bitar. Mixa tillsammans med juice och glass tills häxbrygden blir till en grön, härlig sörja. Häll upp i glas, släng i en godismask och drick med sugrör. 

Tranbärsbubbel

Den här röda bubbeldrinken är superfestlig för små vampyrer. Till 4 småvampyrer behövs 4 dl tranbärsjuice, 2 dl bubbelvatten och 2 lime. Du kan göra glasen extra festliga genom att doppa kanten i lime- eller citronsaft och därefter i socker, så att glasets kant blir härligt söt. Om du vill busa med någon kan du doppa alla glas förutom ett i socker – och det sista i salt. Skär den ena limen i 4 klyftor. Häll i 1 dl tranbärsjuice i varje glas. Tillsätt 0,5 dl bubbelvatten och droppa i limejuice från den andra limen, några droppar i varje glas. Sätt en klyfta lime på varje kant och drick med sugrör.

Spökdricka

Den här drycken passar perfekt efter maten. Till 4 portioner behövs 6 dl mjölk, 50 g vit choklad, 3 dl vispgrädde och chokladsås. Värm mjölken i en kastrull och rör i den vita chokladen tills den smälter. Häll upp i glas, toppa med vispad grädde och forma ögon och spökmun med chokladsåsen. Mo-ha-ha-ha!

Facebook Kommentarer