fbpx

Prisvärt bubbel till sommarens alla härliga mottagningar

Sommaren är äntligen här och med den kommer en rad olika mottagningar, fester och tillställningar. Oavsett om du ska fira en examen, ett bröllop eller en födelsedag är det alltid en bra idé att ha ett prisvärt bubbel på lager. Här är några fantastiska alternativ som passar perfekt till sommarens alla festligheter.

Prosecco för en lätt och fruktig smak

Prosecco har blivit alltmer populärt på senare år, och det är lätt att förstå varför. Denna italienska favorit erbjuder en lätt och fruktig smak med inslag av gröna äpplen och päron. Perfekt som välkomstdrink eller till en lättare sommarmeny. Prova till exempel Mionetto Prosecco.

Cava för en klassisk touch

Om du vill ha ett prisvärt alternativ som påminner om champagne, är cava ett utmärkt val. Denna spanska mousserande vin är ofta torr och har en fin balans mellan frukt och syra. Freixenet Cordon Negro är ett pålitligt val som kommer att imponera på dina gäster utan att spräcka budgeten.

Crémant för den sofistikerade smaken

För den som söker ett lite mer sofistikerat alternativ är crémant ett bra val. Detta franska mousserande vin tillverkas enligt samma metod som champagne men kommer från andra regioner än Champagne. Crémant de Bourgogne erbjuder eleganta smaker och bubblor som passar perfekt till sommarens festligheter.

Mousserande rosé för extra feststämning

Inget säger sommarfest som ett glas mousserande rosé. Med sin vackra färg och friska smak är det ett säkert kort för alla mottagningar. Prova Louis Bouillot Perle d’Aurore Crémant de Bourgogne Rosé för att lägga till en extra touch av lyx till din tillställning.

Tips för att servera ditt bubbel

För att få ut det mesta av ditt bubbel, se till att servera det vid rätt temperatur. Mousserande vin bör serveras väl kylt, runt 6-8 grader. För att behålla kylan under hela festen, placera flaskorna i en ishink med vatten och is.

Med dessa prisvärda bubbelalternativ är du redo att imponera på dina gäster och skapa minnesvärda stunder under sommarens alla mottagningar. Skål!

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer