Ingefära – Boosta dig själv med en shot av den magiska roten

clear drinking glass with yellow liquid

Letar du efter ett naturligt sätt att boosta din matsmältning och motverka förkylningar? Överväg att prova en daglig shot ingefära. Kolla in vårt bästa recept nedan för att göra den perfekta ingefärashoten hemma

Vad är ingefära för något?

Ingefära är en rot som har använts i tusentals år för sina medicinska egenskaper och distinkta smak. Det används ofta i det asiatiska köket, men dess popularitet har spridit sig över hela världen på grund av dess många hälsofördelar.

Flera fördelar

Antiinflammatorisk 

En av de viktigaste fördelarna med ingefära är dess antiinflammatoriska egenskaper. Den innehåller föreningar som kallas gingeroler och shogaoler som kan hjälpa till att minska inflammation i hela kroppen. Detta gör ingefära till ett utmärkt naturligt botemedel mot tillstånd som artrit och andra inflammatoriska sjukdomar.

Motverka matsmältningsbesvär 

Ingefära kan även hjälpa till att lugna oroliga magar, minska uppblåsthet och till och med hjälpa till med matsmältningen. Många människor tycker att dricka ingefärste eller tillsätta ingefära till sina måltider kan hjälpa till att lindra symtom på matsmältningsbesvär.

Stärker immunförsvaret

Förutom dess antiinflammatoriska och matsmältningsfördelar är ingefära också känt för att stärka immunförsvaret, minska illamående och kräkningar och kan till och med minska risken för vissa typer av cancer.

Så enkelt gör du din egen ingefärashot

Ett populärt sätt att konsumera ingefära är att göra en ingefärashot. Istället för att köpa dyra butiksfärdiga kan du på ett enkelt och mycket billigare sätt göra din egen ingefärashot hemma. 

Recept (10 portioner)

1 liter vatten

1 stor färsk riven ingefära (helst utan skal)

2 st. pressade citroner

Servera ingefärashoten direkt och njut!

En nypa chiliflakes (kan uteslutas)

1–2 matskedar honung (kan uteslutas)

Gör såhär: 

Börja med att värma vattnet till ungefär 60°. Är du osäker kan du istället ha kastrullen på medelvärme (det ska inte koka) Tillsätt sedan ingefäran och chiliflakes och låt sjuda i 20 minuter. Sila vattnet till en behållare och söta det med honung efter smak. Låt blandningen svalna. Tillsätt sedan färskpressad citronsaft, sila igen och häll över till en flaska. Förvara flaskan i kylen. 

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer