fbpx

7 förslag på enkla och snabba vardagsmiddagar

Att äta enkla och snabba vardagsmiddagar är fördelaktigt av flera skäl. För det första kan det spara tid och energi, särskilt på hektiska vardagskvällar när du kanske inte har så mycket tid att lägga på matlagning. Dessa typer av middagar kan göras på kort tid, vilket gör att du kan njuta av en utsökt och tillfredsställande måltid utan att spendera timmar i köket. Här är 7 exempel på snabba vardagsmiddagar som går att variera på olika sätt så det passar för dig och din familj

Pasta med tomat och basilika 

Den här rätten är enkel och snabb att göra, med bara några få ingredienser som pasta, konserverade tomater, olivolja, vitlök, basilika och parmesanost. Det kan vara klart på mindre än 20 minuter och det är ett bra sätt att använda upp saker som du har i ditt skafferi.

Grillad kyckling med grönsaker

Grillad kyckling är ett hälsosamt och mångsidigt protein som kan kombineras med valfria grönsaker. Den här rätten kan vara klar på mindre än 30 minuter, och det är ett bra sätt att snabbt få en balanserad måltid på bordet.

Tacos

Tacos är ett bra alternativ för middag på vardagskvällar eftersom de är lätta att göra och kan anpassas efter din smak. Du kan använda vilket protein du vill som kyckling, nötkött, vegofärs eller tofu och lägga till valfria grönsaker och såser.

Wok

Att woka är ett bra sätt att använda upp alla grönsaker som börjar se tråkiga ut i kylen, och det är en snabb och enkel rätt att göra. Du kan använda vilket protein du vill som kyckling, nötkött eller tofu och lägga till valfri sås. Koka nudlar eller ris och ha som tillbehör. 

Grönsaks- och bönsoppa (eller valfri soppa)

Detta är en hälsosam och mysig rätt som är perfekt för en middag på vardagskvällen. Det är också ett bra sätt att använda alla grönsaker du har i kylen, och en soppa kan göras på mindre än 30 minuter.

Paj

En paj är en enkel och mångsidig rätt som kan göras med lite vad som helst egentligen, exempelvis grönsaker från gårdagens middag och de proteiner du har till hands. Antingen köper du färdig pajdeg eller så gör du egen, och för detta krävs bara 3 ingredienser: vetemjöl, smör och vatten. Att laga paj är ett utmärkt sätt att använda upp rester och tar inte heller lång tid att göra. 

Ost och tomatsoppa

Denna klassiska kombination är riktig comfortfood, som är både enkel och går snabbt att göra. Tomatsoppan kan du enkelt göras av konserverade tomater som du kryddar upp med lite goda kryddor och vitlök. Servera med ett bröd och lite ost för att få en lite matigare middag. Den här rätten kan vara klar på mindre än 20 minuter, och den är perfekt att äta på en vardag.

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer