fbpx

Ingen matinspiration? Här är enkla måltider att laga! 

a man standing in a kitchen next to a laptop computer

Matlagning kan vara en rolig och kreativ syssla, men ibland har man helt enkelt inte inspirationen eller energin till det. Som tur är så finns det några enkla och lättlagade rätter du kan ta till de dagar då du känner dig oinspirerad eller har bråttom.

Pasta med tomatsås

Denna klassiska rätt kräver bara några få ingredienser, pasta, konserverade tomater, vitlök och olivolja. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och fräs sedan lätt upp de konserverade tomaterna, vitlöken och olivoljan i en stekpanna tills såsen är genomvärmd. Vänd ner pastan i såsen och din middag är redo att äta!

rolled pasta

Omelett

Omeletten är en perfekt rätt om man har ont om tid eller känner sig oinspirerad. Den tar bara några minuter att få till och det går att fylla den med i stort sett vad som helst. 

Knäck två ägg i en stekpanna, tillsätt salt, peppar och valfri fyllning (som ost, grönsaker eller överblivet kött) och stek tills äggen stelnat. Vik omeletten på mitten– klart!

Rostat bröd med avokado

Rostat bröd är för många en stapelvara som äta varje frukost. Toppa i stället för med marmelad med mogen avokado så blir den enkla mackan till en snabb, god och mättande måltid. Mosa helt enkelt avokadon ovanpå ditt rostade bröd och strö över salt, peppar och citronsaft.

Woka

En wokrätt är ett snabbt och enkelt sätt att göra en måltid med vilka ingredienser du än har till hands. Hetta helt enkelt upp lite olja i en panna, tillsätt skivade grönsaker, kött eller tofu och fräs tills alla ingredienserna är genomstekta. Servera med ris, nudlar eller för sig och toppa med en sås eller kryddor efter smak.

Sammanfattningsvis – När du känner dig oinspirerad behöver du inte ta till snabbmat, halvfabrikat eller dyr take-away. Dessa enkla och goda alternativ håller dig mätt och nöjd utan att det kräver för mycket tid, ansträngning eller inspiration. 

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer