Laga mat tillsammans med barnen – lärorikt och roligt på samma gång

person holding white powder on brown wooden table

Att laga mat med barn kan vara en rolig och lärorik aktivitet för hela familjen.
Det ger inte bara barnen en möjlighet att lära sig om näring och var deras mat kommer ifrån, utan ger också viktiga kunskaper som att följa anvisningar, mäta ingredienser och att samarbeta. I den här artikeln kommer vi att utforska några roliga och enkla recept som är perfekta att laga
tillsammans med barnen
 
Pizza
Hemlagad pizza är ett roligt och enkelt och något barn i alla åldrar kan hjälpa till med. Börja med att göra degen från grunden med mjöl, jäst, salt och vatten. Dina barn kommer att älska att knåda degen och sen se den jäsa. När degen är klar, kavla ut den och låt barnen lägga på sina favoritpålägg som ost, tomatsås och grönsaker. Ställ in den i ugnen i några minuter och voila! En utsökt måltid som hela familjen kan njuta av.
 
Vegetariska quesadillas
Quesadillas är en annan enkel och anpassningsbar måltid som barn älskar. Börja med att lätt steka några grönsaker som paprika, lök och zucchini i en panna. Låt sedan barnen sätta ihop sina quesadillas genom att lägga ost och de stekta grönsakerna på en tortilla. Vik den på mitten och stek i en panna tills osten smält och tortillan är knaprig. Servera med guacamole eller en salsa för extra smak.
 
Fruktiga Smoothies
Smoothies är ett bra sätt att få barn att bli entusiastiska över hälsosam mat. Börja med att blanda ihop lite frukt som bananer, jordgubbar och blåbär med lite yoghurt och mjölk. Låt barnen sen lägga till sina favoritfrukter eller sötningsmedel som honung eller lönnsirap. Detta är inte bara ett gott och hälsosamt mellanmål, det lär också barnen om portionskontroll och vikten av balanserade måltider.
 
Fruktsallad
Fruktsallad är ett roligt och färgstarkt mellanmål som barn kommer att älska att göra. Börja med att skära upp några av dina favoritfrukter som äpplen, apelsiner och kiwi. Låt barnen blanda frukten i en skål och toppa med lite honung eller yoghurt för extra smak. Detta är ett bra sätt att lära barn om olika frukter och deras näringsmässiga fördelar.

Matlagning tillsammans med barn är en rolig och lärorik aktivitet som hela familjen faktiskt kan glädjas åt. Genom att välja enkla och anpassningsbara recept som hemmagjord pizza, quesadillas, fruktiga smoothies och fruktsallad kan barn lära sig om näring och få kunskaper som är bra för framtiden. Så ta på förklädena och laga mat med dina knoddar där hemma.

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer