fbpx

Roliga och lite annorlunda Grillspett

Dessa grillspett tycker vi att du ska testa att göra om ni funderar på att grilla någon kväll

Färgglada Kyckling- och Fruktspett

Kombinera saftiga bitar av kyckling med färska frukter för en explosion av smaker och färger på grillen. Skär kycklingbröst i bitar och marinera dem i en blandning av olivolja, limejuice, hackad vitlök och färska örter. Trä sedan kycklingbitarna växelvis med ananasbitar, paprikabitar och rödlöksklyftor på spett. Grilla dem tills kycklingen är genomstekt och frukterna har fått fina grillmärken. Servera med en svalkande fruktig sås på sidan för att komplettera smakerna.

Smakrika Räkspett med Chorizo

För en härlig kombination av smaker, prova att göra räkspett med bitar av chorizokorv. Marinera räkorna i olivolja, pressad citron, riven vitlök och chili flakes för extra hetta. Skär chorizokorven i bitar och träd dem på spetten tillsammans med räkorna. Grilla dem snabbt tills räkorna är rosa och korven är genomstekt. Servera med en frisk sallad och bröd för en komplett måltid.

Vegetariska Halloumispett: För de som föredrar vegetariska alternativ är halloumiost ett fantastiskt val för grillspett. Skär halloumin i kuber och marinera dem i olivolja, färsk mynta och pressad citron. Trä sedan de marinerade halloumikuberna tillsammans med körsbärstomater och zucchinibitar på spett. Grilla dem tills halloumin har fått fina grillmärken och grönsakerna är mjuka. Servera med en yoghurtsås och pita-bröd för en smakrik vegetarisk rätt.

Exotiska Lamm- och Aprikosspett: Lammkött och aprikoser skapar en spännande och exotisk smakkombination på grillen. Skär lammköttet i bitar och marinera dem i en blandning av olivolja, spiskummin, kanel, hackad lök och torkade aprikoser. Trä sedan de marinerade lammköttbitarna tillsammans med aprikoserna på spett. Grilla dem tills lammköttet är rosa och saftigt. Servera med en krispig sallad och couscous för att få fram de exotiska smakerna.

Saftiga Biffspett med Grönsaksmedley: Biffspett är en klassiker på grillen och kan göras ännu mer spännande genom att kombinera olika grönsaker i spetten. Skär biffen i bitar och marinera dem i en mix av sojasås, ingefära, sesamolja och lite honung för sötma. Trä sedan de marinerade biffbitarna tillsammans med paprika, champinjoner, körsbärstomater och lök på spett. Grilla dem tills biffen är tillagad enligt dina önskemål. Servera med en ris eller nudelsallad för en läcker och fyllande måltid.

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer