7 kändisar som skrivit inspirerande kokböcker

Med mängden kokböcker som kommer ut dagligen kan det vara svårt att sålla bland utbudet, och ännu svårare kan det bli när det är en kändis som skrivit boken. Att vara känd är ju ingen garanti för att man förstår sig på mat, men för just kändisar verkar det inte spela någon större roll. Trots detta ges det ändå ut en hel del kokböcker, skrivna av kändisar, som faktiskt är bra. Här tipsar vi om några favoriter. 

Jill & Marias Taverna: medelhavsmaten från vårt Kreta, Jill Johnsson och Maria Molin Ljunggren

Jill Johnsson är kanske en av Sveriges mest folkkära artister och med succén Jills Veranda på SVT så är hon ett namn de flesta är bekant med. Just denna kokbok har hon gett ut tillsammans med vännen Maria Molin Ljunggren, med fokus på grekisk mat som souvlaki, moussaka och saganaki.

Veganboken, Sanna Bråding

Sanna Bråding är känd från både tv och radio men har också blivit något av en inspiratör när det kommer till vegansk matlagning. På hennes instagramkonto kan man följa hennes vardag med två barn som precis som Sanna äter en vegansk kost, och i sin kokbok har hon samlat en mängd färgrika och inspirerande recept.

Grilla hur lätt som helst, Jessica Frej

Jessica Frej är inte bara en matinspiratör som syns på tv; hon finns även på Youtube och Instagram och designar också sina egna klänningar! Nu har hon nyligen släppt en ny kokbok, denna gång med enkla recept för grillmat. Mums!

Cravings: hungry for more, Chrissy Teigen

Chrissy Teigen är en amerikansk modell som också blivit stor på Instagram där hon delar med sig av sin vardag med sina två barn och sin kändismake John Legend. Båda har en förkärlek för mat och denna kokbok är ett resultat av just det!

Systrarna von Sydow: Maten, livet och samtalen runt köksbordet, Ebba, Amy och Helen von Sydow

Journalisten, författaren och programledaren Ebba Kleberg von Sydow har tillsammans med sina systrar släppt en kokbok! Läsaren bjuds förutom på läckra recept även på anekdoter från systrarnas uppväxt på Marstrand. 

From Crook to Cook: Platinum Recipes from Tha Boss Dogg’s Kitchen, Snoop Dogg

Kanske den mest oväntade kändiskokboken som släppts på länge, men den är faktiskt riktigt rolig. Snoop Dogg bjuder både på sig själv och på en hel del klassiska, amerikansk recept som t.ex. bakad mac & cheese och en fried Bologna sandwich.

Om jag var din hemmafru, Lotta Lundgren

Lundgren är från början journalist men slog igenom på riktigt med tv-programmet Historieätarna. Hennes kokbok är en modern klassiker som har fått flera litteraturpriser och den är lika aktuell nu som när den först släpptes.

Facebook Kommentarer