fbpx

Här är kändisarnas restauranger i Stockholm

Det är lite på modet att kändisar öppnar sina egna restauranger, så om du råkar vara i Stockholm så finns det en del krogar att välja mellan om du samtidigt vill stjärnskåda lite… Här nedan listar vi restauranger, caféer och barer som ägs av kändisar; med lite tur är de kanske också på plats om du går dit!

Broms och Glöd – Anna Broms

Anna Broms blev rikskändis 2018 efter att ha medverkat i Kockarnas kamp på TV4. Nu för tiden driver hon den populära restaurangen Broms Karlaplan, en bistro, bar och delikatessbutik i ett. Här kan du hitta allt från frukost, lunch, middag och ibland också brunch; men är du inte ute efter något att äta så finns också baren där du kan mingla och dricka ett glas rött och bara känna in den härliga atmosfären.  

Den andra restaurangen ligger på Djurgården, restaurang Glöd på museet Vikingaliv. I enlighet med museets tema så har hon valt att fokusera på nordisk mat som älggryta och köttbullar med gräddsås, men även tidlösa klassiker som den populära hamburgaren.

Broms Karlaplan, Karlavägen 76, Östermalm.
Glöd, Djurgårdsvägen 48, Djurgården.

Un Poco – Sebastian Ingrosso och Axel ”Axwell” Hedfors

De blev kända genom sina DJ-karriärer i Swedish House Mafia och som duon Axwell Ingrosso, men nu driver de tillsammans den populära restaurangen Un Poco. Med gäster som Bianca och Benjamin Ingrosso (kusinerna) och Björn Borg är restaurangen lite av ett vattenhål för influencers och bloggkändisar. 

Här kan du njuta av gräddiga tryffelmakaroner, oxcarpaccio och burrata caprese, men vill du dela matupplevelse med dessa kändisar så är det bordsbokning som gäller!

Un Poco, Karlavägen 28, Östermalm.

Lily’s Burger – Joel Kinnaman och Mahmut Suvakci

Internationella superkändisen Joel Kinnaman är en annan kändis som lagt till restaurangägare i sin repertoar och driver hamburgerkedjan Lily´s Burger tillsammans med skådespelarkollegan Mahmut Suvakci. Restaurangen finns på två platser i Stockholm samt i Örebro. 

Inredningen för tankarna till amerikanska diners med nummerplåtar på väggarna, en jukebox i hörnet och höga bord med barstolar. Menyn är också precis som inredningen; amerikansk. Burgare, milkshakes och pommes med smält ost.

Lily´s Burger, Södermannagatan 27, Södermalm.
Lily´s Burger, Hornsbergs strand, 47, Kungsholmen.

Pane Fresco – Paolo Roberto

Paolo Roberto är ett välkänt namn i de flesta svenska hushåll idag och förutom att skriva kokböcker, laga mat i tv och ha en egen serie med italienska produkter i mataffären så driver han också restaurangen Pane Fresco på Åhléns citys övre plan. Pastan är alltid al dente och pizzorna bakas med extra virgin olivolja, parmesan och italienskt mjöl. Skulle du vara sugen på något att äta efter shoppingrundan så är det helt klart värt ett besök.

Pane Fresco, Klarabergsgatan 50, Norrmalm.

Aifur och Lasse i gatan – Martin ”E-Type” Eriksson

Han är vad man skulle kunna kalla för en mångsysslare, Martin “E-Type” Eriksson är både artist och krögare och hans stora intresse för historia har inspirerat de två restaurangerna Lasse i gatan och Aifur. 

På Aifur har han hämtat inspiration från vikingatiden. Här serveras mjöd, öl, ankarskaka och hjortmannens tallrik. Inredningen består av vikingatida hjälmar, sköldar och rejäla bord i trä med långa bänkar istället för stolar; har du tur spelas det också levande musik, givetvis också den inspirerad av tidsepoken.

Lasse i gatan har däremot hämtat inspiration ett par hundra år in i framtiden med 1700-talsvibbar. Både personalen och en del stamgäster klär sig i tidsenliga kläder och menyn besår av klassiska rätter som entrecôte, lammlägg och högrevsburgare.

Aifur, Västerlånggatan 68, Gamla stan.
Lasse i gatan, Västerlånggatan 60, Gamla stan.

450 Gradi – Jesper Blomqvist

Han började sin karriär som ett fotbollsproffs men har alltid älskar det italienska köket, så pass att han investerade i en napolitansk pizzaugn. Nu driver Jesper Blomqvist pizzerian 450 Gradi belägen vid den vackra kajpromenaden i Dalénum på Lidingö. Hit kommer både öbor och stockholmare som letar efter en riktig napolitansk pizza; något de har mycket av med en meny bestående av ett 20-tal olika sorter. För den som känner sig lite sötsugen efter pizzan så finns också en Nutellapizza till efterrätt!

450 Gradi, Periskopvägen 19, Lidingö.

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer