Härliga sommarrestauranger kring Nacka

Sommaren är här och det är trevligt att gå ut och äta på restaurang. Vi har sonderat terrängen bland restauranger i och omkring Nacka och hittat tre favoriter där det är möjligt att även sitta utomhus.

Två restauranger är hyfsat barnvänliga och en restaurang går att kombinera med en rundtur i ett lokalt bryggeri samt ölprovning. Vilken restaurang vill du testa?

Nya Carnegiebryggeriet

Det lokala bryggeriet Nya Carnegiebryggeriet ligger i hjärtat av Hammarby sjöstad med utsikt över pendelbåtarna. Om du kommer från stadssidan kan det vara trevligt att börja kvällen med en båttur från Södermalm.

Restaurangen andas avslappnad sommarfest och här sitter man utomhus bland tunnor och lastpallar målade i starka färger. Det går att boka en helkväll på bryggeriet med en rundtur bland jästtankarna följt av en ölprovning, som kan avslutas med en middag på restaurangen.

Restaurangen kallas passande för en gastropub där man kan njuta av Nya Carnegiebryggeriets olika ölsorter tillsammans med entrecôte, chiliburgare eller en vegetarisk burgare. Är man sugen på fisk så finns havsabborre eller moule kellerbier – kellerbierkokta blåmusslor med crème fraiche – att välja bland.

Sovel

Grillrestaurangen Sovel ligger i ett glashus i Sickla köpkvarter. Här möts två världar. Restaurangen är nämligen specialiserade på både grillat (mest kött) och sushi eller poké bowls. Sushin håller väldigt hög klass, så hit bör man ta sällskap där det finns både kött- och sushiälskare.

Köttet grillas och serveras med tre tillbehör – någon kolhydrat, en sallad och sås eller röra. Enligt restaurangen köps köttet in från små gårdar och slakterier och det finns att välja på hängmörad flank, flap, biff, oxfilé eller entrecôte, om man inte är sugen på lammfilé eller iberico-rack förstås.

Sovel har även en trevlig barnmeny där man till exempel kan välja kyckling eller barnbiff med valfri sås och pommes, eller pasta med kryddig köttfärssås och parmesan.

Den största delen av restaurangen är inomhus, även om det finns en trevlig takterrass att sitta på när vädret tillåter.

Restaurang Saltsjö Pir

I Fisksätra, 100 meter från Saltsjöbanan, finns den här pärlan. Det som gör restaurangen speciell är dess läge. En stor uteservering i husets övervåning bjuder på utsikt över Lännerstasundet.

Under vinterhalvåret är restaurangen öppen för lunch, men under sommarhalvåret blommar restaurangen ut och erbjuder även middag. Vid fint väder blir restaurangen lätt full så boka i god tid och be gärna om ett bord närmast vattnet.  

Här kan du njuta av hamburgare, pizza eller matiga sallader.

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer