fbpx

Topp 5 mest användbara köksredskapen

blue canister

När du ska laga mat i köket är det viktigt att du har rätt verktyg till hands. Med rätt köksredskap kan du göra matlagningen enklare, roligare och mer effektiv. Här är en lista över de fem mest användbara köksredskapen som varje hemmakock borde ha i sitt kök.

1. Kockkniv

En högkvalitativ kockkniv är oumbärlig i varje kök. Den är mångsidig och används för att skära, hacka och tärna ingredienser. Investera i en kockkniv av god kvalitet med en skarp och hållbar klinga för att underlätta matlagningen samt göra matlagningen säkrare och mer effektiv.

sliced yellow fruit beside knife

2. Skärbräda

En slitstark skärbräda är ett måste i varje kök, den skyddar dina köksbänkar och knivar och säkerställer hygienisk matlagning. Välj en skärbräda i trä eller plast som är lätt att rengöra och som inte slits för snabbt. Det är också bra att ha olika skärbrädor för kött, grönsaker och bröd för att förhindra kontaminering av olika livsmedel.

3. Stekpanna och kastrull

En högkvalitativ stekpanna och kastrull är så klart jätteviktigt då man ska tillaga olika rätter på spisen. Välj stekpannor och kastruller med en bra värmeledningsförmåga för jämn tillagning och en non-stick-beläggning för enkel rengöring. Investera i olika storlekar för att kunna tillaga allt från små såser till stora grytor.

4. Sil/Durkslag

Silen eller durkslaget är ett effektivt verktyg för att sila, skölja och avskilja ingredienser. Använd den till att sila buljong, skölja bönor eller grönsaker och avlägsna överskott av vätska från exempelvis pasta eller quinoa. Välj en sil med fina hål för att förhindra att små bitar passerar igenom.

black and white rectangular box

5. Rivjärn

Ett rivjärn är ett praktiskt verktyg för att riva ost, grönsaker, frukt och andra livsmedel. Det är perfekt för att skapa fina strimlor eller grova rivningar beroende på receptet. Välj ett rivjärn med flera olika alternativ på grovlek för att kunna anpassa rivningen efter dina behov.

Stort lycka till i köket hälsar vi!

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer