fbpx

Lär dig de nya trenderna inom vinbranschen

silhouette photography of two person holding long-stem wine glasses

Inom vinvärlden växer ständigt spännande trender fram som både ger nya smakupplevelser och lockar vinälskare världen över – från oranga viner till vin i burk. Låt oss dyka in i de senaste innovationerna och trenderna inom vinbranschen. 

a bottle of wine sitting next to a glass of wine

Naturvin 

En växande trend är det ökande intresset för naturviner. Naturvin tillverkas med minimal intervention där ekologisk odling och handskörd är centrala inslag –  liksom vildjäst och försiktig användning av sulfiter.

Orangea viner 

Orangevin tillverkade av gröna druvor ger komplexa smaker och som namnet antyder; en vacker orange färg. Färgen uppstår genom längre kontakt med druvskalen. De typiska smakerna för orangevin är äpple, persika, aprikos, nötter och honung. Ett glas orangevin passar utmärkt till många olika slags rätter tack vare fylligheten.

Vin på burk

Ett oväntat trendskifte är att vin i burk blivit allt mer populärt. Det är inte bara praktiskt och lätt att transportera utan också ett uttalande om att vinets kvalitet inte behöver tummas på för bekvämlighetens skull. Låter väldigt trevlig, eller hur?

a woman sitting on the floor holding a can of soda

Hållbarhet i fokus

Med ökad medvetenhet om miljöfrågor strävar vinproducenter efter hållbarhet. Vinodlare satsar på ekologisk odling och att minska sin klimatpåverkan. Vinflaskor blir lättare och förpackningar mer miljövänliga, vilket gör det enklare för konsumenter att göra gröna val.

Virtuella vinprovningar

Digitala vinprovningar har blivit alltmer populära, vilket ger vinälskare möjlighet att delta från sina hem. Genom interaktiva plattformar och virtuella vinexperter kan deltagarna utforska nya viner och dela sina smakupplevelser online.

Oupptäckta vinregioner

Det finns en växande nyfikenhet kring viner från mindre kända vinregioner. Vinälskare söker efter unika smaker och historier vilket öppnar upp möjligheter för små vinproducenter att ta plats.

Lägre alkoholhalt

Många konsumenter vill ha lågalkoholhaltiga viner utan att kompromissa med smaken. Vinproducenter svarar på detta önskemål genom att erbjuda viner med lägre alkoholhalt, perfekta för dem som vill njuta av ett glas utan att bli för berusade.

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer