Topp 5 ikoniska kakor från hela världen

hd wallpaper, dessert, cake

Det är något magiskt med tårtor som härstammar från vår barndom, då vi njöt mycket mer av festligheter som födelsedagar. När doften av en perfekt bakad tårta fyller ditt hem och förtrollar dina sinnen vet du att allt kommer att bli bra. När det gäller att åtgärda en älskad persons dåliga humör, eller överraska dem med en snabb godbit, behöver du något som denna lista över världens fem mest ikoniska tårtor för att sprida mycket glädje och uppmuntran.

Den här praktiska guiden ger dig några av de mest problemfria tårtorna från hela världen som inte bara är färdiga på ett ögonblick, utan som också ser till att ge dig en intressant blandning av smaker och texturer på din tallrik. Familj, vänner och kollegor kommer att bli glada över resan runt om i världen i form av tårta. Även om chansen är stor att du har ätit de flesta av dessa i en eller annan form, var inte rädd för att försöka ta med dig något nytt på bordet.

Åskan från Down Under

Även om det fortfarande är omdiskuterat varifrån den egentligen kommer, Australien eller Nya Zeeland, har den fått sitt namn efter den ryska ballerinan Anna Pavlova. Detta är en marängbaserad dessert som skapats för att hedra den ryska ballerinan. I princip görs den på samma sätt som man bakar maräng. Den är krispig och krispig på utsidan medan insidan är mjuk och marshmallowliknande.

Pavlova är känslig eftersom den kommer att svälla om den lämnas utomhus, efter gräddning ska den lämnas inne i ugnen tills den svalnat. Att toppa efterrätten med frukter som kiwi, jordgubbar och passionsfrukt förhöjer smaken. Den här kakan äts oftast under sommaren och julen.

En älskad klassiker

Schwarzwaldtårtan, som du kan se på den första bilden i den här artikeln, kommer ursprungligen från Tyskland där den kallas ”Schwarzwalder Kirschtorte”, vilket betyder ”svartskogskaka med körsbär”. Denna typ av kaka är mycket traditionell från sydöstra Tyskland, regionen Schwarzwald, därav namnet. Även om det är allmänt känt att den ursprungliga formen av denna typ av kaka kommer från Schweiz, har tyskarna fulländat den och gjort den så berömd som den är idag.

Tårtan består av lager av chokladsvampkaka med vispad grädde mellan dem. Den är sedan dekorerad med vispad grädde tillsammans med körsbär på toppen. De använder sig av ”Kirschwasser”, som är en färglös frukt gjord av surkörsbär. Det är en obligatorisk lag i Tyskland att använda ”Kirschwasser” när man gör Schwarzwaldtårtan. Om denna ingrediens finns med är det bara då som kakan kan kallas ”Schwarzwalder Kirschtorte”.

Bli inte utlöst

De så kallade ”fettkakorna” har adopterats från de första holländska invandrarna som kom till Sydafrika på 1800-talet och har blivit mycket populära i det afrikanska landet. Även om man kan försöka jämföra en ”vetkoek” med en munk, smakar den inte som en munk, den är mer smakrik, men behåller ändå en liten sötma. Det är verkligen en egen grej, enligt de flesta sydafrikaner, eftersom valet av fyllningar är oändligt. I stort sett vad som helst går, men för lokalbefolkningen är favoriterna så varierande som ost, köttfärs, kyckling, sirap och aprikosmarmelad.

Denna ”kaka” är i själva verket mer som ett bakverk gjort av kakdeg som innehåller russin och vinbär. Denna deg formas till små runda bollar och friteras i olja för att slutligen toppas med sirap, socker eller honung. Degen kan också fyllas med sylt, ost eller till och med olika typer av kött för att få en mer smakrik variant.

Mjölkaktig Mexico

Denna fuktiga, mjölkbaserade svampkaka kommer traditionellt från Mexiko, även om den har blivit en mycket populär kaka i hela Sydamerika. Basen i rätten är en smörsvampkaka som senare blötläggs i tre sorters mjölk, kondenserad, evaporerad och vanlig mjölk. Vanligtvis toppas den med vispad grädde eller maräng. Kombinationen blir en mycket fuktig och fyllig kaka med en helt annan smak än vanliga svampkakor.

Den kallas ”Pastel Tres Leches” på grund av de tre nämnda mjölksorterna. Trots att kakan är indränkt i dessa är den inte alls genomblöt på grund av sin speciella konsistens. Det finns en viss debatt om dess ursprung och vissa spekulerar i att det faktiskt är Nicaragua som är födelseplatsen för denna mjölkaktiga kaka. Den allmänna uppfattningen är dock att Mexiko har det starkaste anspråket på den äran. Det finns recept från 1800-talet med ursprung i de mexikanska delstaterna Oaxaca och Sinaloa för blötlagda lagertårtor som har sitt ursprung i Oaxaca och Sinaloa.

Ta till dig flummet

Pandankakan har sitt ursprung i Indonesien och Malaysia med nederländskt inflytande. Huvudingrediensen i denna kaka är pandanbladen, som används som smak- och färgämne i sydasiatisk och sydostasiatisk matlagning. Juicen från dessa blad ger kakan en unik och naturlig grön färg. Även om det kan ta lite tid att vänja sig vid den till en början, åtminstone visuellt, är det en mycket lockande och ikonisk tårta.

Kakan är mjuk och svampig att äta och är populär i Indonesien och Malaysia men även i många andra asiatiska länder som Filippinerna, Singapore, Vietnam, Laos, Thailand, Sri Lanka, Hongkong och Kina. Kokosmjölk är en av huvudingredienserna som ger kakan dess svampiga karaktär och den kallas också Pandan Chiffon. Människor är förkämpar för den här typen av tårta eftersom den har en underbar blommig, fräsch och tropisk smak.

Den efterrätt som nästan alla älskar är tårta. Även om tårtor oftast äts vid festliga tillfällen, är de alltid ett tecken på något speciellt. Oavsett om det är en efterrätt eller om du bara är sugen på den kan tårta göra en dag mycket bättre. Dela den här listan med dina nära och kära och kanske kan ni anordna ett tårtkalas där alla de presenterade tårtorna visas upp.

Med den perfekta mängden sötma och mjukhet har de här 5 presenterade tårtorna från hela världen en mängd olika unika smaker och utseenden. Varje land på jorden har sin egen efterrätt och många av dem är kända för sina läckra tårtor, vilket är anledningen till att vi är säkra på att det kommer en del II till denna lista inom en snar framtid. Under tiden kan du njuta av dem ovan och låta oss veta i kommentarsfältet vilken som är din favorit.

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer