5 efterrätter som tillagas på grillen

Du behöver inte lämna grillen för att göra en god efterrätt i sommar. Det finns flera roliga och goda efterrätter som du kan tillaga på grillen som inte faller tillbaka på den gamla klassikern med banan. Här nedan listar vi 6 av våra favoriter!

Grillad persikogalette

En riktigt lyxig efterrätt som tillagas direkt på grillen. Just det receptet vi länkar här kommer från den australiensiska kocken Jess Pryles som är känd för att tillaga allt från förrätt till efterrätt på just grillen. 

Läs receptet här >>

Bild: Jess Pryles

Grillad sockerkaka

När grillen ändå är igång, passa på att göra den här enkla efterrätten. Sockerkakan får en krispig yta men behåller sitt saftiga inre. Denna variant serverar vi gärna med söta jordgubbar som fått marinera i flädersaft, samt en vaniljfärskost, men en kula vaniljglass funkar precis lika bra!

Läs receptet här >>

Bild: Mitt Kök

Grillade nektariner med honung, nötter och vaniljglass

Nektariner är riktigt somrigt och något som hela familjen garanterat kommer att gilla. Nektarinerna får en härligt karamelliserad yta när den grillas och passar perfekt i kombination med en riktigt gräddig vaniljglass.

Läs receptet här >>

Bild: Bettina Hastoft

Grillad ananas med passionsfruktskräm

Det här är en enkel fruktdessert som passar extra bra efter en särskilt tung måltid. Dessutom är den snabblagad och enkel att röra ihop när du inte har ork eller tid att göra något avancerat!

Läs receptet här >>

Bild: Leif Jacobsson

Grillad brietårta med jordgubbar

Bara för att det är en efterrätt så behöver den inte nödvändigtvis vara söt. Detta recept av Jessica Frej är perfekt för dig som gillar ost och bär, och toppas här av hackade pistagenötter och söta jordgubbar. Vill du testa dig fram med andra toppingar så kan vi rekommendera t.ex. hallon, varma hjortron eller en fikonmarmelad!

Läs receptet här >>

Bild: Lina Edienberg Adamo

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer