fbpx

4 enkla drinkar för sommarens alla fester

somriga-drinkar-star-uppradade-pa-ett-litet-bord

Vi får kanske inte ha en stor fest med många gäster, men det betyder inte att vi måste låta bli att fira helt och hållet. Här är 4 somriga drinkar som är både enkla att göra och som får även en liten sammankomst att kännas rejält festlig.

Isglass och bubbel

Vi börjar med den allra enklaste av drinkarna – som dessutom är supergod! 

Välj helt enkelt en valfri isglass, eller variera med olika smaker och färger om du ska servera flera drinkar. Placera isglassen i glaset, gärna i ett vackert champagneglas, och häll över valfritt bubbel. Vill du ha den alkoholfri så går det precis lika bra med ett bubbel utan alkohol.

isglass-i-ett-glas-med-bubbel
Bild: Cervera

Päroncider med en twist

Drinken i sig är enkel och får sin elegans genom val av glas och garnityr.

Häll upp en liten skvätt päroncognac i ett högt drinkglas och lägg i rikligt med is. Fyll sen upp glaset med valfri päroncider. Garnera gärna med en tunn skiva päron eller äpple.

paroncider-och-paroncognac-blandat-i-ett-longballglas
Bild: Cervera

Gin och grapefrukt

Gillar du Gin och Tonic? Grapefrukt? Då är den här drinken perfekt för dig!

Pressa juicen ur två grapefrukter och blanda med fyra matskedar socker (för 4 drinkar). Häll över rikligt med tonic water och avsluta med ca 10 cl gin. Servera gärna drinken i ett stort, runt gin- och tonicglas med mycket is och toppat med skivad grapefrukt.

gin-och-grapefrukt-i-ett-vinglas
Bild: Cervera

Melonslush med rom

Den här drinken kan göras på antingen vattenmelon eller cantaloupemelon och är dessutom enkel att göra alkoholfri. 

Skär valfri melon i kuber och frys i minst 3 timmar. Koka vatten och socker till en enkel sockerlag. Låt kallna. Blanda frukten tillsammans med lime- eller citronjuice efter smak, tonic water och en skvätt ljus rom. Häll upp i margaritaglas, garnera med mynta och gärna en bit melon. 

melonslus-och-rom-i-ett-cavaglas
Bild: Cervera

Vilken av dessa drinkar tror ni skulle kunna bli din favorit? Berätta gärna det för oss i kommentarerna! Ha en bra sommar, och kom ihåg att hålla avstånd!

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer