fbpx

Påsköl – fem nya sorter

Påsken är i antågande och det är dags att planera för påskmat och dryck till maten. Precis som tidigare år presenterar Systembolaget nya ölsorter till påsk. Vi har botaniserat bland nyheterna och hittat både en mörk lager, en torr porter och stout och en glutenfri engelsk pale ale.

Waxholm Påsköl – 29:90 kronor

Från Vaxholms kommun i Stockholms län kommer en mörk lager. Påskölen är gjord på kornmalt och humle och är brunröd till färgen. Smaken beskrivs som maltig med inslag av mörkt bröd, choklad, nötter, dadlar och sirap. Drycken bör serveras vid 8-10 grader för att smaka som bäst och rekommenderas av Systembolaget som sällskapsdryck men också till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött.

Systembolaget

Göteborgs Nya Easter Stout – 28:90 kronor

En ekologisk nyhet bjuder Göteborgs Nya Bryggeri på. Det här är en torr porter och stout med brunsvart färg. Smaken beskrivs av Systembolaget som maltig och rostig med sötma. Smaken har inslag av kavring, lakrits, russin, nötter, mörk sirap och choklad. Drycken bör serveras vid 12-14 grader och rekommenderas som sällskapsdryck eller till rätter av mörkt kött.

Systembolaget

Train Station Brewery Påsk Ale Glutenfri – 35 kronor

Till alla glutenintoleranta hittar vi en engelsk pale ale och bitter. Ölen är tillverkad av Train Station Brewery och är gulbrun i färgen. Smaken beskrivs som maltig med tydlig beska, med inslag av fruktkaka, aprikos, knäck och apelsinskal. Drycken bör serveras vid 8-10 grader för att smaka som bäst och rekommenderas som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- och nötkött.

Systembolaget

Roslagens Påsköl – 26:90 kronor

Från Roslagens Brygghus i Norrtälje kommun kommer en mörk lager gjord på kornmalt, korn och humle. Färgen på drycken är mörkt brunröd och smaken beskrivs som maltig med inslag av kavring, choklad, dadlar, nötter, sirap och kryddor. Den här flaskan bör serveras vid 8-10 grader för att smaka som bäst och Systembolaget rekommenderar drycken som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- eller nötkött.

Systembolaget

PåskBocken GefleBockens Bryggeri – 25:90 kronor

Gävle kan inte bara stoltsera med en julbock, här bjuds även på en påskbock. Den här ljusa lagern av sorten dortmunder och hellas är gjord på kornmalt och humle. Smaken beskrivs som maltig med inslag av ljust knäckebröd, sirap, apelsin och örter. Systembolaget rekommenderar att drycken serveras vid 8-10 grader. Den passar som sällskapsdryck, till vegetariskt eller till rätter av ljust kött.

Systembolaget

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer