Vårens alkoholfria nyheter

Det är trevligt att kunna skåla under en tillställningen även om man kör bil eller helt enkelt väljer att inte dricka alkohol. I Systembolagets nyheter hittar vi bland annat en glutenfri, alkoholfri IPA, en fruktig cider och en mousserande dryck med smak av te. Hittar du någon favorit bland vårens alkoholfria nyheter?

Lazy Estate Sparkling Tea Lemongrass & Mint – 79 kronor

Det här är en spännande nyhet i Systembolagets säsongssortiment. Det är familjeföretaget Spendrups som står bakom den här svenska, bubblande tedrycken. Basen består av te från Darjeeling i Indien. Teet extraheras och drycken smaksätts med handplockat citrongräs som destillerats till citrongräsolja. Smaken beskrivs som fruktig och något blommig med liten sötma och med inslag av äpplen, mynta, persika, bergamott, grönt te och citron. Drycken bör serveras vid 8-10 grader och passar till rätter av fisk och kyckling, gärna sallader, eller som sällskapsdryck.

Systembolaget

Kiviks Musteri Belle de Boskoop Cider – 21 kronor

Från Skåne kommer en fruktig äppelcider som ingår i Systembolagets fasta sortiment från våren 2021. Cidern tillverkas av Kiviks Musteri som drivs av familjen Åkesson. Musteriet ligger i Karakås strax söder om Kivik på Österlen. Smaken beskrivs som mycket fruktig med sötma och tydlig karaktär av äpplen och med inslag av kryddor, honung och apelsin. Drycken bör serveras vid 8-10 grader som sällskapsdryck eller till rätter av kyckling eller fläskkött. Cidern räknas till det alkoholfria sortimentet men innehåller 0,5% alkohol.

Systembolaget

S:t Eriks Glutenfria IPA Alkoholfri – 15:90 kronor

Från Sverige kommer den här alkoholfria IPA:n (innehåller 0,5% alkohol). Ölen ingår i Systembolagets fasta sortiment och tillverkas av S:t Eriks Bryggeri. Bryggeriet grundades 1859, men lades ner 1959. S:t Eriks återlanserades 2010, då med Jessica Heidrich som bryggare. Smaken beskrivs som humlearomatisk med tydlig beska och med inslag av grapefrukt, färska örter, passionsfrukt och ananas. Drycker bör serveras vid 8-10 grader och passar bra som sällskapsdryck, eller till rätter av fläsk- eller lammkött.

Systembolaget

Lervig No Worries – 18:90 kronor

Från vårt grannland Norge kommer en amerikansk pale ale – för dem utan bekymmer. Lervig No Worries tillverkas av Lervig Aktiebryggeri som är en sammanslutning av restauranger och bryggerier i Stavanger. Ölen tillhör Systembolagets säsongssortiment och innehåller kornmalt, vetemalt, humle och jäst. Smaken beskrivs av Systembolaget som humlearomatisk med tydlig beska och med inslag av grapefruktskal, sockerkaka, tallbarr och ananas. För att smaka som bäst bör APA:n serveras vid 8-10 grader. Den fungerar bra som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött. Även den här ölen innehåller 0,5% alkohol.

Systembolaget

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer