fbpx

Leif Mannerström lämnar Sveriges Mästerkock

http://www.mynewsdesk.com/se/destination-laeckoe-kinnekulle-ab/images/leif-mannerstroem-137669

Denna säsong av Sveriges mästerkock blir den sista för krögaren Leif Mannerström. 

Vi har sedan 2011 kunnat följa några av Sveriges bästa amatörkockar i kampen om att bli utnämnd Sveriges mästerkock i programmet med samma namn. Det populära programmet har skapat kändiskockar som Sandra Mastio, Amir Kheirmand och Gillis Thalbäck.   

Jurymedlem sedan starten

Ända sedan den första säsongen 2011 så har Leif Mannerström och Markus Aujalay ingått i juryn. Under åren som gått har de fått sällskap av bland annat Per Moberg, Anders Dahlbom och nu senast Mischa Billing, men nu skall alltså Mannerström hänga upp juryrocken. För Expressen i höstast berättade han om beslutet: 

“Tio år är jämt tycker jag, det är lagom nu att sluta på topp. Jag vill göra annat helt enkelt. Varje år går hela hösten till att spela in, bo i Stockholm på hotell. Jag bor på jättefint hotell och det är bra med allting, men jag har en jättefin gård, jag har en fru, jag har barnbarn, jag har hundar, jag har djur. Jag vill ägna mig åt det. Jakt, med min son till exempel, det är ju helt fantastiskt. Och det missar man ju då, allt det där är på hösten.”

Planerar en bok

Så sysslolös kommer han inte att bli. På frågan om vad han ska göra istället för att medverka i Sveriges mästerkock så svarar han att hans första fokus kommer att bli en kommande bok. 

För kollegan Mischa Billing är det svårt att se programmet utan Leif Mannerström och hon kommer att sakna honom. 
“Det är svårt att säga, det är svårt att tänka sig en jury utan Leif”, sade hon nyligen under en intervju i Nyhetsmorgon. 

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer