7 smarriga och enkla luncher att ha med sig till skidbacken

På skidsemestern med långa dagar i backarna är det viktigt att du håller dina energidepåer påfyllda så du kan vara pigg hela dagen. Att ha med sig en matsäck är ett bra sätt att spara både pengar och tid då du slipper att trängas i kön på lunchställen eller behöva åka hem och äta. 

Ett till plus är att om du äter näringsrik mat under dagen så kommer det hjälpa dig att hålla dig varm och dessutom förbättra din prestation i backen.

Här är fem enkla luncher att förbereda på morgon, packa ner i ryggsäcken och ta med och äta på en solig plats i skidbacken

Kalkon och ostsmörgås

En kalkon- och ostmacka är ett klassiskt alternativ till matsäck. Den är lätt att göra, fyller upp magen bra och ger det protein och kolhydrater du behöver för att fortsätta hålla igång. Använd fullkornsbröd, mager kalkon och ost med låg fetthalt för att göra det till ett hälsosammare alternativ. Lägg på lite sallad, tomat och senap eller majonnäs på din smörgås för lite extra smak.

Vegetarisk soppa

En varm skål med grönsakssoppa hjälper till att hålla dig varm och glad när du åker skidor. Gör en stor sats hemma, häll i en stor termos och portionera ut  i medhavda kåsor i backen. Du kan använda en mängd olika grönsaker som morötter, selleri, lök eller broccoli. Tillsätt också lite protein som linser eller bönor för att göra soppan mer mättande. 

Pastasallad

Pastasalladen är ett bra alternativ om du vill äta något kallt, enkelt men uppfriskande. Koka lite pasta och lägg i dina favoritgrönsaker som paprika, gurka och körsbärstomater. Blanda med din favoritdressing  och toppa med lite grillad kyckling eller räkor för tillsatt protein.

Energibarer och frukt

För ett snabbt och enkelt alternativ, packa några energibars och frukt. Välj barer som innehåller mycket protein och fiber för att hålla dig mätt och belåten. Äpplen, bananer och apelsiner är lätta att transportera och ger de kolhydrater du behöver för att hålla uppe energin. Det här alternativet är också bra för dem som föredrar att äta mindre mellanmål under dagen i stället för att äta en större måltid.

Wraps

En wrap är ett bra alternativ till lunchpaketet då den är lätt att göra och transportera. Använd en fullkornswrap och lägg i lite grillad kyckling, sallad och dina favoritgrönsaker som avokado, tomat och gurka. Tillsätt lite hummus eller senap för lite extra smak. För att hålla din wrap fräsch, slå in den i folie eller plastfolie.

Burritos

Bönburritos är en bra variant på en mättande och smakrik lunch. Koka bönor och ris och linda in dem i en fullkornstortilla. Lägg också i lite sallad, tomat, ost och salsa för lite extra smak. Du kan slå in burriton i aluminiumfolie för att hålla den varm eller använda en mattermos för att hålla den varm.

Tunnbrödssklämma

Egentligen kan du stoppa lite vad som helst i en klämma beroende på vad du gillar. Men korv och mos gillar väl alla? Gör eget potatismos (eller använd pulvermos) och koka varmkorven eller stek en vegokorv. Bre potatismoset över en tunnbröd och lägg i 1-2 korvar. Lägg klämman i aluminiumfolie och packa ner i ryggsäcken! 

Skidåkning är en rolig och trevlig aktivitet, men det är fysiskt krävande och kräver att du fyller på med energi i kroppen. Att ta med sig ett lunchpaket till backen är ett bra och billigt sätt att hålla sig pigg hela dagen – samtidigt som du sparar tid så du får kan åka skidor mer! 

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer