Hur man gör hemlagad glass utan en glassmaskin

Vem älskar inte glass? Det är perfekt till nästan alla tillfällen.  Men hur gör du om du inte har en glassmaskin? Oroa dig inte – du kan fortfarande göra läcker hemlagad glass med bara några enkla ingredienser och några grundläggande köksredskap.

Klassiskt glassrecept

Ingredienser: 

5 dl grädde 

1 burk sötad kondenserad mjölk 1 tsk vaniljpulver 

En nypa salt

Instruktioner: Vispa grädden tills det bildas hårda toppar. Du kan använda en elvisp eller en stavmixer. I en separat skål, blanda ihop den sötade kondenserade mjölken, vaniljpulvret och saltet. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i den kondenserade mjölken tills den är väl inblandad. Häll sedan blandningen i en fryssäker behållare, till exempel en brödform eller en plastbehållare med lock. Täck behållaren med plastfolie eller lock och ställ den i frysen i minst 4 timmar eller tills glassen är fast. När glassen är frusen, ös upp den i skålar och njut! 

Tips: Du kan blanda i godsaker som chokladbitar, krossade kakor eller frukt i glassblandningen innan den fryses in. För en mjukare konsistens tar du ut glassen ur frysen och låter den stå i rumstemperatur i några minuter innan du öser upp den. Du kan också göra olika smaker av glass genom att använda olika extrakt, som tex pepparmynta eller mandel. 

Snabbt recept på bananglass 

Vem säger att det måste vara en tidskrävande process att göra glass? Detta snabba och enkla bananglassrecept är perfekt till att tillfredsställa ditt sötsug utan att du behöver spendera timmar i köket. Allt du behöver är några enkla ingredienser och en mixer eller matberedare.

Ingredienser:

2 mogna bananer, skivade och frysta

1,5 dl mjölk eller alternativ mjölk (somdel- eller ko mankosmölkj) 

1 tsk vaniljpulver 

Instruktioner: Lägg de frysta bananskivorna, mjölken och vaniljextraktet i en mixer eller matberedare. Mixa blandningen tills den är slät och krämig. Du kan behöva stanna och skrapa av sidorna på mixern eller matberedaren med en spatel några gånger. Servera bananglassen direkt eller lägg över den i en behållare och frys in till senare. Om du fryser in, låt den stå i rumstemperatur i några minuter för att mjukna innan servering. Njut av din läckra och hälsosamma bananglass! 

Tips: Du kan anpassa detta recept genom att lägga till andra ingredienser som kakaopulver, jordnötssmör eller honung. För en krämigare konsistens, använd en mjölk med hög fetthalt eller kokosmjölk. 

Att göra hemmagjord glass utan en glassmaskin är alltså lättare än du trott. Med bara några enkla ingredienser och några grundläggande köksredskap kan du njuta av läcker, krämig glass hemma när som helst. Så ge det ett försök och imponera på dina vänner och familj med din hemlagade glass!

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer