fbpx

7 enkla och goda snacks för stranden

Det har gått fort på slutet och en långdragen vår har äntligen svidat om till att bli en varm sommar. Med solsken och värme kommer strandhäng och bad, och även om aptiten kan avta när du ligger i den gassande solen är det minst lika viktigt att du får i dig både vätska och näring. Här kommer tips på några enkla snacks du kan ta med dig till stranden! 

Frysta vindruvor

Snabbt, gott och uppfriskande! Lägg vindruvor i frysen över natten och plocka ut dom strax innan avfärd till badplatsen. Du kan frysa vindruvorna när de fortfarande sitter kvar på sin kvist, men det bästa är om du tar bort druvorna från kvisten innan. Glöm inte att skölja och torka av vindruvorna innan du stoppar in druvorna i frysen. 

Egen nötmix

Valnötter, mandlar och cashewnötter är perfekta nötter att ta med sig till stranden eftersom att nötterna har en hög energihalt. För att krydda nötterna själv räcker det med att du sprider ut nötterna på en plåt, drisslar över lite olja och stoppar in i ugnen på 200 grader i ca 5 – 15 minuter beroende på hur val av nöt och hur rostade du vill att nötterna ska bli. Det är viktigt att du kryddar nötterna direkt efter att du tagit ut dem ur ugnen, då fastnar kryddorna mycket bättre på nötterna. 

Färsk frukt

Färsk frukt är en klassiker av en anledning – så varför inte göra det enkelt för dig själv? Köp valfri färsk frukt och förvara i kylen över natten. Strax innan avfärd är det bara att packa ner den kalla frukten i kylboxen, så har du ett kallt, nyttigt och uppfriskande snack på stranden. 

Fryst dryck

Det finns få saker man suktar efter så mycket på stranden som iskall dryck. Problemet är att om du inte har tillgång till en kylväska, då är det en garanti att flaskan med saft, läsk eller vatten som var kall när du packade ner den i väskan har hunnit bli varm innan du ens nått fram till badplatsen. Motverka detta genom att frysa ner drycken innan du tar med den, då kommer den hålla sig kall under flera timmar.

Om det är vatten du har med dig kan du enkelt fylla upp halva flaskan, lägga den i frysen över natten för att sedan toppa upp den med mer vatten strax innan avfärd. På så sätt behöver du inte oroa dig över att flaskan spricker i frysen. 

Frusna jordgubbar

Har du jordgubbar hemma som du är rädd kommer bli dåliga innan du hinner äta dem? Oroa dig inte – du kan alltid frysa in jordgubbarna! Effekten är precis densamma som för vindruvor, och du kommer därför få ett fantastiskt uppfriskande och fruset snack. Självfallet är det inte bara jordgubbar som det här fungerar för, utan det fungerar för de allra flesta bären!

Saltlakrits

I värmen kan du bli otroligt saltsugen, men eftersom att aptiten inte alltid är på topp i solen kan det vara svårt att få i sig ordentlig mat, och då är saltlakrits ett trevlig snack som ger dig en del energi. Se bara till att inte äta för mycket, då det faktiskt kan vara farligt för dig. Du kan läsa mer om det i artikeln som ger dig intressant fakta om lakrits.

Popcorn

Du hörde rätt – popcorn! Det är ett relativt nyttigt snack, framförallt om du poppar popcornen själv. Precis som lakrits kan popcornen ge dig de extra salterna du kanske behöver i värmen. Om du poppar själv kan du dessutom krydda upp dem hur du vill, till exempel med örtsalt, umamikrydda, paprikapulver eller cayennepeppar. 

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer