Otrolig gatumat i London

people sitting at tables near dock during daytime

Englands huvudstad är en av världens mest kända städer med några av Europas bästa sevärdheter, attraktioner och aktiviteter. Den är inte bara en av de äldsta av världens stora metropoler, med en historia som sträcker sig över nästan två årtusenden, utan också en av de mest innovativa. Samma sak kan sägas om stadens gatumat, som är en vacker blandning av olika kulturer. Det brittiska köket är kanske inte lika känt och hyllat som andra, men inflödet av olika kulturer till följd av migrationen har lett till en fantastisk repertoar av olika influenser, vilket märks tydligast i stadens gatukök.

Folk säger ofta att man kan tillbringa hela livet med att utforska den här staden, och ändå skulle man aldrig sluta bli överraskad. Från Camden till Kensington, och överallt däremellan, har Londons olika stadsdelar sina egna speciella personligheter. Den brittiska huvudstaden är en av de städer som ständigt förändras med nya och spännande saker som spirar upp nästan varje dag. I den här videon kan du bevittna hur Londons berömda gatuköksscen fortsätter att utvecklas. Det finns gott om rätter och kulturer att njuta av om du någonsin bestämmer dig för att ta dig över dammen.

Vi lever i en värld där Michelinstjärnor numera delas ut till matstånd, vilket är en otrolig utveckling om man tänker efter. Särskilt Londons gatumatsindustri har blivit en jätteviktig industri där en fjärdedel av invånarna nu äter på en gatumatsmarknad minst en gång i månaden, enligt undersökningar. Om du älskar mat från andra länder och har en aptit på ny och okänd mat, kolla in den här videon om fantastisk gatumat i London.

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer