Topp 5 hälsosamma mellanmål som ger dig energi på jobbet

mellanmål

Att ha mellanmål på arbetsplatsen kan ha flera fördelar för både anställda och arbetsgivare, men se till att det är hälsosamma mellanmål. Dessa kan öka produktiviteten eftersom när anställda har tillgång till mellanmål under hela dagen är det mindre sannolikt att de drabbas av en sänkning av energinivån, vilket kan förbättra deras produktivitet och fokus. Detta innebär också en förbättring av moralen eftersom att tillhandahålla snacks kan ses som ett sätt att visa de anställda att du bryr dig om deras välbefinnande, vilket kan förbättra de anställdas moral och tillfredsställelse.

Snackpauser i allmänhet kan vara ett tillfälle för de anställda att umgås och bygga relationer med varandra, vilket kan förbättra gruppdynamiken och samarbetet. Detta gäller i ännu högre grad för hälsosamma mellanmål som kan minska stressen. De är ett snabbt och enkelt sätt att tanka upp och ta en paus från sitt arbete. Genom att erbjuda hälsosamma mellanmålsalternativ kan arbetsgivare uppmuntra sina anställda att göra hälsosammare val under dagen, vilket kan ha en positiv inverkan på deras allmänna hälsa och välbefinnande. Därför har vi sammanställt de 5 hälsosammaste mellanmålen för att hålla dig energisk på arbetsplatsen.

Torkade frukter

Torkad frukt är en naturlig ersättning för godis. Torkade äpplen är tuggiga och syrliga, vilket gör dem till hälsosamma gummiringar. Torkade körsbär smakar nästan för gott för att inte vara hälsosamma, och torkade fikon innehåller tillräckligt med naturligt socker för att hålla dig vaken hela dagen. När du köper, leta alltid efter osötade sorter, eftersom fruktosen i dem är fullt tillräcklig.

sliced apple and red round fruit

Bananer

Bananer är det perfekta naturliga mellanmålet att ha med sig på språng. De kommer i en egen förpackning och du kan äta dem med en hand. De ryms snabbt i handväskan, ryggsäcken eller arbetsväskan och innehåller mycket naturligt socker. Ät dem utan något annat eller i kombination med jordnötssmör eller nötter. Frysta bananer är ett utmärkt mellanmål för varma dagar eftersom fruktosen hindrar dem från att frysa helt och ger dem konsistens som glass.

Jordgubbar

Jordgubbar är många människors favoritfrukt på sommaren och finns som tur är tillgängliga året runt. De sötsyrliga bären är fulla av smak och fibrer, och bara några stycken fyller dig snabbt. Torkade jordgubbar har en mycket koncentrerad smak, men är på intet sätt mindre näringsrika eller fiberrika, eftersom det naturliga sockret håller den torkade frukten mjuk som gummigodis. Frysning av torkade jordgubbar ger dem en särskilt rolig, annorlunda konsistens.

Nötkött

Beef jerky är inte för vegetarianer, men för köttälskare är det ett utmärkt mellanmålsalternativ. Det består till nästan 100 % av protein, vilket är känt för att hålla dig mätt längre än kolhydrater. Jerky är lätt att göra själv hemma genom att torka tunna remsor av nötkött i ugnen på svag värme. För en mörare version kan du också använda malet nötkött. Sedan behöver du bara krydda det med önskade kryddor och du har ett hälsosamt mellanmål med en bit.

Grönsaker med hummus

Hummus är ett gott och hälsosamt mellanmål som blir alltmer populärt och består av kikärter, tahini (sesampasta) och en mängd olika kryddor. Kikärter är fulla av fibrer, kolhydrater och protein. 100 gram hummus ger kroppen 6 gram protein vid endast 200 kalorier. Humus njuts bäst som dip till grönsaker i stället för de vanliga pitastripsen, eftersom till exempel röd paprika ger extra hälsosam energi i form av växtsocker och fibrer.

Vi kommer säkert att fortsätta med den här listan eftersom det finns många fler hälsosamma snacks som du kan använda på arbetsplatsen. Dela gärna med dig av dina tips och föredragna go-to-snacks på kontoret. Se bara till att de är av den hälsosamma sorten eftersom vi främjar hälsosamma alternativ med den här artikelserien. Lycka till med snacks!

Läsvärda artiklar

Facebook Kommentarer